Lauha luotsaa tallin arkea hersyvän huumorin saattelemana

Lauha on tallimme tehokas ja ihmisistä energiansa saava toimistopäällikkö. Hän tuo läsnäolollaan iloa ympärilleen ja auttaa kulisseista käsin pollejamme onnistumaan työssään.

Tiukkojen tilanteiden monitoiminainen Lauha Peltonen aloitti Unfairin tallissa huhtikuussa 2022. Hänen taustansa on vahvasti korkeakoulumaailmassa, johon hän toi perinteisen opiskelun rinnalle uusia ajattelutapoja ja mahdollisuuksia opiskelijoille; punainen lanka kiteytyi yrittäjähenkisyyden edistämiseen ja nuorten potentiaalin valjastamiseen. Valmentavaa pedagogiikkaa hyödyntäen Lauha on toiminut niin tapahtumien järjestäjänä, sidosryhmien solmukohtien aukaisijana kuin ihmisten sparraajana. Nämä taidot ovat päässeet käyttöön myös Unfairin toimistopäällikkönä.

”Minulla on kyky, halu ja innostus tarttua monenlaiseen tekemiseen. Luonteelleni sopii, että käsissäni on palloja sieltä ja täältä. Tykkään toimia taustaroolissa, jossa saan olla tekemisissä jokaisen työntekijän kanssa.”

Huumorilla pääsee pitkälle

Lauha tunnetaan toimistollamme puuhakkaana ja iloa ympärilleen levittävänä organisaattorina. Hän on rempseän olemuksensa kanssa helposti lähestyttävä, mikä on hänen roolissaan tärkeä piirre.

”Iso vahvuuteni on sellainen positiivinen energia ja luontainen ilo, jota ei tarvitse pakottaa, kun olen ihmisten kanssa. Minun puoleeni käännytään asioissa A:sta Ö:hön, joten on tärkeää kohdata ihmiset kiinnostuen ja kuunnellen sekä pystyä asettumaan heidän tilanteeseensa. Huumorista on paljon apua keskustelun etenemisessä. Toki se välillä tuppaa lähtemään lapasesta.”

Omassa työssään Lauha pitää parhaana puolena ihmisten kanssa työskentelyä aina jollain tasolla. Ihmiset ja heidän hyvinvointinsa ovatkin Unfairilla kaiken keskiössä, ihan jo missiosta lähtien. Se on Lauhan mielestä Unfairilla parasta.

”Unfairin kulttuurissa tiivistyvät Taru ja Johanna sekä periaatteet, jotka kaiken taustalla vaikuttavat. Kulttuuri on muotoutunut porukan kesken. Ihmisistä pidetään aidosti huolta, ollaan kiinnostuneita ja mietitään hyvinvointia ja sen eteen tehtäviä asioita. Täällä on vapaus tehdä ja kehittää asioita.”

Rapatessa roiskuu – uskalluksella eteenpäin

Tähän mennessä Lauhan suurimmat oivallukset Unfairilla ovat liittyneet yrityksen ytimeen, liiniin filosofiaan. Liinaus on ollut Lauhalle tuttua jo ennenkin, mutta aihe on syventynyt huomattavasti.

”Liinistä tekemisestä on varsinkin Johannan kanssa tiiviisti työskennellessä tullut koko ajan muistutus. Olen oppinut, että kun aletaan vatuloimaan ja vatvomaan, on oleellista pysähtyä. Mennään vaikka vähän kevyemmin ja tempaistaan käyntiin. Rapatessa välillä roiskuu, mutta pitää uskaltaa tehdä. Asiat menevät kuitenkin aina ennemmin hyvään suuntaan.”

Roolin murros tuo uusia kehittymisen paikkoja

Lauha on mukana useissa tallin kehitysprojekteissa, ja nyt hänen ajatuksissaan on myös oma kehittyminen. Toimistopäällikön rooli on murroksessa uuden HRD Managerin ottaessa osan monipuolisesta työkuormasta. Nyt aikaa jää myös uuden opetteluun.

”Minulla on alkamassa oppimismatka vielä syvemmälle Unfairin toimintatapoihin, tällä kertaa asiakkuuksiin liittyen. Pääsen osallistumaan asiakaskokemuksen kehittämiseen, jossa pääsen hyödyntämään myös liiketoimintaymmärrystäni ja kokemustani asiakasrajapinnasta. Uskon, että tässä avautuu rooli, jossa pääsen vieläkin vahvemmin hyödyntämään vahvuuksiani. On ihanaa, että tällaiseen on mahdollisuus!”

Roolin muutoksesta huolimatta Lauha on jatkossakin toimistomme hengetär, joka pitää arjen rullaamassa. Tilojen suunnittelu ja ylläpito sopivat hänelle hyvin, sillä esteettiset asiat motivoivat.

”Tykkään ympäröidä itseni kauniilla asioilla. Sisustamisen lisäksi vapaa-aikani kuluu mökillä perheen kanssa ja maailmalla hurvitellen. Teatterin penkkiä kulutan usein. Hyvä ruoka motivoi, ja kehittelen usein ystävilleni – ja välillä vain itselleni – mukavia viini-iltoja.”

Eli…

Ihmiset ja heidän hyvinvointinsa ovat Unfairilla kaiken keskiössä missiosta lähtien.

Kirjoittaja

Jonna Lipponen

Aurinkoinen viestijä, joka uskoo vahvasti positiivisen asenteen vaikutukseen. Nauttii sanoilla leikkimisestä ja visuaalisesti kauniista asioista.

Lisää aiheesta