Jonnan ansiosta Unfairin arki sujuu kuin tanssi

Copywriter Jonna varmistaa, että asiakkaat ja unfairilaiset tietävät, mitä tallissa tapahtuu. Aurinkoinen moniosaaja on paiskinut töitä ympäri maailmaa ja joisi aamukahvinsa mieluiten laiturilla.

– Muista sitten ottaa kuva! kuuluu usein taustalta huikkaus, kun unfairilaiset ovat vetämässä kenkiä jalkaan poistuessaan toimistosta milloin minnekin. Ääni kuuluu copywriter Jonnalle, jonka tarkkaakin tarkemmat tuntosarvet ovat tunnistaneet mahdollisuuden mehevään some-päivitykseen.

Jonna on toimiston tarmokas ilopilleri, joka huolehtii siitä, että suutarin lapsilla on kengät eli Unfairin omissa viestintäkanavissa riittävästi sisältöä. Koska Jonnan titteli on pitkä, pitkä on myös hänen tehtävälistansa. Ulkoisen viestinnän vastuun lisäksi Jonna pitää huolta siitä, että arki Finlaysoninkadulla rullaa mutkattomasti. Olipa sitten kyse asiakasrekisterin päivittämisestä tai kevätmatkan järjestelyistä, Jonna pitää langat tiukasti käsissään ja huolehtii siitä, että sisäinen viestintä pelaa. Tiimi onkin tottunut siihen, että Jonnalta löytyy vastaus lähes mihin tahansa kysymykseen aina nitojan sijainnista työhyvinvointimalliin.

– Haluan, että työystävilläni on hyvä olla ja työn tekeminen on helppoa, Jonna kertoo.

Kaiken keskiössä on toisten kuunteleminen

Jo ennen Unfair-uraansa Kajaanista maailman valloitukseen lähtenyt Jonna on ehtinyt tekemään vaikka jos mitä. CV:stä löytyy muun muassa myyntityötä, digimarkkinointia ja pankkivirkailua. Töitä on välillä paiskittu Australian kamaralla asti, ja taskusta löytyy stylisti-artesaanin, ylioppilaan sekä Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemian tradenomin paperit.

– Olen seikkailumielinen ja teen päätöksiä intuition perusteella. Se näkyy työuralla siten, että polku ei ehkä ole ollut kaikkein suoraviivaisin, Jonna nauraa.

Monipuolisesta, viestinnän pariin johdattaneesta taustastaan Jonna on vain onnellinen – onhan siitä paljon ammennettavaa myös Unfairilla työskentelyyn. Stylistitausta ja tutkintoon sisältyneet taideopinnot antava näkökulmaa visuaaliseen viestintään, kun taas ihmisten kanssa työskentely takaa vahvan kuuntelemisen taidon. Copyna on tärkeää kuunnella asiakkaita ja heidän tarpeitaan, office hostina taas työkavereita ja heidän pulmiaan.

Kun maailmanmatkaaja joulukuussa 2018 saapui talliin, ei hänen tehtävänkuvaansa vielä ollut olemassa lainkaan. Jonnan rooli onkin muodostunut pitkälti hänen omia vahvuuksiaan ja Unfairin tarpeita yhdistämällä. Unfairmainen tapa tunnistaa ja hyödyntää jokaisen työntekijän potentiaalia saakin Jonnalta kiitoksen.

– Unfairilla saa toteuttaa itseään ja käyttää luovuutta: tarttua toimimattomiin juttuihin, ja luoda toimivia ratkaisuja.

Keltaista innokkuutta ja sinistä tarkkuutta

Jokainen Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni -kirjan lukenut tietää, että persoonallisuustyypeistä luova keltainen harvoin esiintyy samassa paketissa pedantin sinisen kanssa. Jonnan tapauksessa näin kuitenkin on. Sisäinen insinööri hänessä pitää Trellon järjestyksessä ja fiilistelee löytäessään Google Analyticsista jotain uutta samalla, kun luova viestijä haluaa tehdä jotain villiä.

Jonnan kohdalla luovuus ei rajoitu vain toimistoaikaan, sillä se on vahvasti läsnä myös sivutoimisessa meikkaajan työssä. Meikkaamista Jonna ei näe vain pinnallisena ehostamisena: hänelle itselleen se on väylä taiteeseen ja asiakkaille itsetunnon kohottaja. Usein Jonnan asiakkaita ovat naiset, joilla on edessään huomenlahjakuvaukset ja takanaan herkkiä ja ihania tarinoita, joita Jonna kuulee mielellään.

Vaikka Jonnan kalenteri voi ajoittain näyttää täydeltä, on aktiivinen seikkailijatar viime vuosina löytänyt itsestään myös introvertin puolen. Se rauhallisempi Jonna viihtyy luonnossa samoillen sekä kotona äänikirjoja tai podcasteja kuunnellen. Unelmissa siintää veden äärellä sijaitseva koti, jossa päivä voisi käynnistyä rauhallisesti laiturilta aamukahvin ja -pulahduksen muodossa.

Eli…

Jonna varmistaa, että asiakkaat ja unfairilaiset tietävät, mitä tallissa tapahtuu. Aurinkoinen moniosaaja on paiskinut töitä ympäri maailmaa ja joisi aamukahvinsa mieluiten laiturilla.

Kirjoittaja

Ninna Tuhkio

Puhelias viestinnän asiantuntija, joka ei jää sanattomaksi paperillakaan. Pitkä kokemus niin värikkäistä kuin asiapitoisista teksteistä kaikkiin kanaviin – myös englanniksi. Kulkee ilon kautta uusiin seikkailuihin.

Lisää aiheesta