Vastuullisuus Unfairilla

Vastuullisuus on meille arjen punainen lanka, jota seuraten haluamme edistää kestävän kehityksen periaatteita ennen kaikkea omassa, mutta myös asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme organisaatioissa.

Vastuullisuuden monta ulottuvuutta

Meille unfairilaisille vastuullisuus ei ole pelkkää sanahelinää, vaan todellisia tekoja. Jätteet lajitellaan ja toimisto on paperiton. Aineettomat joululahjat hankitaan lähiyrityksiltä. Toimisto sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä. Henkilöstöstä ja yrityksen taloudesta pidetään hyvää huolta.

Ekologinen vastuu

Hanski jättää valot veskiin, Henkka napsauttaa ne pois päältä. Meillä on yhteiset pelisäännöt, joiden noudattamisessa autamme toisiamme, jotta planeetta jaksaa kannatella myös tulevat sukupolvet. Toimiston jätteidenlajittelu on huippuluokkaa, suosimme etätapaamisia ja julkisten kulkuvälineiden käyttöä, sekä vältämme turhaa tulostelua. Ostamme ja kulutamme vain sen, mitä tarvitsemme ja suosimme hankinnoissa lähituotantoa, luomua sekä ekologisia materiaaleja ja kierrättämistä.

Pyrimme suunnittelemaan asiakkaidemme markkinoinnin toimenpiteet kestävän kehityksen hyvien käytäntöjen mukaisesti ja suosittelemaan yhteistyökumppaneistamme niitä, joiden ratkaisujen tiedämme olevan ekologisesta näkökulmasta hyvällä tolalla. Samalla haluamme kannustaa kaikkia yrityksiä tekemään arjen ekotekoja ja pitämään oman ilmastokokouksen.

Seuraavat tavoitteenamme ekologisen vastuun ovat:

 • Toimintamme hiilijalanjäljen laskenta
 • Säännöllinen vastuullisuusraportointi

“Tekomme eivät ole vain jäävuoren huippu”

KURKKAA MITEN SINÄ VOI KANTAA KORTESI KEKOO
OMALLA ILMASTOKOKOUKSELLA

Taloudellinen vastuu

Hyvän yrityskansalaisuuden toteutuminen on ollut meille aina kunnia-asia. Haluamme, että yrityksemme talous on kestävällä pohjalla ja meillä on hyvä maine luotettavana ja yhteiskunnallisesti vastuullisena yrityksenä. Toimintamme on strategisella tasolla pitkäjänteistä ja läpinäkyvää sekä henkilöstöllemme että asiakkaillemme. Unfairilla on käytössä henkilöstölle avoin, palkkatasa-arvoa edistävä palkkamalli, joka kannustaa yksilöiden kehittymiseen. Lisäksi hyvästä tuloksesta palkitaan koko poppoo henkilöstörahaston kautta.

Pyrimme tukemaan nuorten työllistymistä erilaisten harjoitteluohjelmien kautta, ja palkkaamme mieluusti omaan talliimme niin nousevia staroja kuin vanhempiakin konkareita. Tuemme omalta osaltamme Pirkanmaan ja sitä kautta koko Suomen elinvoimaisuutta käyttämällä alueen palveluita, mutta ensisijaisesti tuottamalla lisäarvoa omien asiakkaidemme liiketoimintaan ja kasvuun.

Näin seuraamme taloudellisen vastuun toteutumista:

 • Talouden mittaristo kannattavaan kasvuun
 • Lakisääteisten velvoitteiden asianmukainen hoito
 • Luomamme uudet työpaikat
 • Maksamiemme verojen määrä
 • Paikallisten yhteiskumppaniemme määrä
 • Luottoluokitus ja muut talouden sertifikaatit

“Läpinäkyvä palkkamalli vähentää epätasa-arvoa ja kateutta työyhteisössä”

BEHIND UNFAIR

Sosiaalinen vastuu

Unfair ei ole mitään ilman hyvinvoivaa ja kehittyvää henkilöstöä. Siksi haluamme mahdollistaa oppimisen, itsenäisen tekemisen, hyvän työkyvyn ylläpitämisen sekä rohkeuden kehittää ja uudistua ihan joka päivä. Meillä on oma hyvinvointiohjelma, josta jokainen saa valita itselleen sopivimmat apuvälineet työnsä tueksi niin ulkopuolisten ammattilaisten kuin omien kollegoiden osaamisen joukosta. Varmistamme, että työn tekemisen ympäristö on turvallinen ja meillä on vaaranpaikan tullen valmiudet myös ihan konkreettisesti pelastaa työkaverin henki.

Jaamme hyvää myös muille: joka vuosi sponsoroimme yhtä tai useampaa nuorta tähteä, tuemme paikallisia järjestöjä sekä jaamme omaa osaamistamme myös lähialueen opinahjoihin vierailijaluentojen ja yritysvisiittien avulla. Lisäksi järjestämme säännöllisesti ilmaisia julkisia koulutuksia kiinnostavista ja ajankohtaisista aiheista sekä asiakkaillemme että kaikille alasta kiinnostuneille.

Hyvinvoiva henkilöstö kukoistaa ja tuottaa iloa myös asiakkaillemme onnistuneiden yhteistöiden merkeissä. Meillä myös asiakkaat ja heidän tietonsa ovat turvassa. Meille sosiaalinen vastuu on myös sitä, että huomioimme erilaiset käyttäjäryhmät asiakastöissä mm. tuottamiemme digitaalisten palveluiden saavutettavuuden näkökulmasta.

Näin seuraamme sosiaalisen vastuun toteutumista:

 • Nuorten tukeminen ja sponsorointi
 • Oppilaitosyhteistyön toteutuminen
 • Henkilöstön tyytyväisyys (eNPS)
 • Great Place to Work -tulokset
 • Sairauspoissaolojen määrä
 • Henkilöstön kouluttautuminen (sisäinen ja ulkoinen koulutus)
 • Tarjoamiemme kaikille avoimien koulutusten määrä

“4+1-työviikko yllätti: työhyvinvoinnin ydin syntyy alkuviikolla, ei perjantaisin”

BEHIND UNFAIR

Vastuullisuuden kehittämistä, ketterästi

Meillä vastuullisuus ei ole vain yksi unohdettu dokumentti mapissa Ö, vaan tehdystä opitaan jatkuvasti. Ketterän kehittämisen metodit kuuluvat Unfairin toimintatapoihin myös silloin, kun kehitämme sisäisiä prosessejamme. Näiden periaatteiden mukaisesti luotaamme ja arvioimme säännöllisesti onnistumistamme vastuullisuuden näkökulmasta, sekä kehitämme uusia ja parempia toimintamalleja paremman huomisen puolesta.

Ja mikä tärkeintä, seisomme kaikki yhdessä näiden periaatteiden takana.

Mitä saisi olla seuraavaksi?

Unfair Hub