Vastuullisuus Unfairilla

Vastuullisuus on meille arjen punainen lanka, jota seuraillen haluamme edistää kestävän kehityksen periaatteita ennen kaikkea omassa, mutta myös asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme organisaatioissa.

Vastuullisuuden monta ulottuvuutta

Meille unfairilaisille vastuullisuus ei ole pelkkää sanahelinää, vaan todellisia tekoja. Jätteet lajitellaan ja toimisto on paperiton. Aineettomat joululahjat hankitaan lähiyrityksiltä. Toimisto sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä. Henkilöstöstä ja yrityksen taloudesta pidetään hyvää huolta.

Vastuullisuus on meille arjen punainen lanka, jota seuraillen haluamme edistää kestävän kehityksen periaatteita ennen kaikkea omassa, mutta myös asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme organisaatioissa.

Ekologinen vastuu

Hanski jättää valot veskiin, Henkka napsauttaa ne pois päältä. Meillä on yhteiset pelisäännöt, joiden noudattamisessa autamme toisiamme, jotta planeetta jaksaa kannatella myös tulevat sukupolvet. Toimiston jätteidenlajittelujärjestelmä on huippuluokkaa, ensisijaisesti suositaan etätapaamisia ja julkisten kulkuvälineiden käyttöä, sekä vältetään turhaa tulostelua. Ostamme ja kulutamme vain sen, mitä tarvitsemme ja suosimme hankinnoissa sekä lähituotantoa, luomua että ekologisia materiaaleja ja kierrättämistä.

Pyrimme suunnittelemaan asiakkaidemme markkinoinnin toimenpiteet kestävän kehityksen hyvien käytäntöjen mukaisesti, sekä suosittelemaan yhteistyökumppaneistamme niitä, joiden ratkaisujen tiedämme olevan ekologisesta näkökulmasta hyvällä tolalla. Haluamme myös auttaa ihan kaikkia muitakin yrityksiä tekemään arjen ekotekoja: Tutustu Omaan Ilmastokokoukseen.

Tavoitteenamme ekologisen vastuun osalta on:

 • toimintamme hiilijalanjäljen selvittäminen
 • vastuullisuusraportin tuottaminen

“Tekomme eivät ole vain jäävuoren huippu”

OMA ILMASTOKOKOUS

Taloudellinen vastuu

Hyvän yrityskansalaisuuden toteutuminen on meille unfairilaisille ollut aina kunnia-asia. Haluamme, että yrityksemme talous on kestävällä pohjalla ja meillä on hyvä maine luotettavana ja yhteiskunnallisesti vastuullisena yrityksenä. Toimintamme on strategisella tasolla pitkäjänteistä ja läpinäkyvää sekä henkilöstöllemme että asiakkaillemme. Unfairilla on käytössä henkilöstölle avoin, palkkatasa-arvoa edistävä palkkamalli, joka kannustaa yksilöiden kehittymiseen. Lisäksi hyvästä tuloksesta palkitaan koko poppoo henkilöstörahaston kautta.

Pyrimme tukemaan nuorten työllistymistä erilaisten harjoitteluohjelmien kautta, ja palkkaamme mieluusti omaan talliimme niin nousevia staroja kuin vanhempiakin konkareita. Tuemme omalta osaltamme Pirkanmaan ja sitä kautta koko Suomen elinvoimaisuutta käyttämällä alueen palveluita, mutta ensisijaisesti tuottamalla lisäarvoa omien asiakkaidemme liiketoimintaan ja kasvuun.

Taloudellisen vastuun toteutumista seuraamme mm. näillä keinoin:

 • talouden mittaristo, kannattava kasvu
 • lakisääteisten velvoitteiden asianmukainen hoito
 • maksettujen verojen määrä
 • talouden sertifikaatit
 • luodut uudet työpaikat
 • paikallisten kumppaneiden määrä

“Läpinäkyvä palkkamalli vähentää epätasa-arvoa ja kateutta työyhteisössä”

BEHIND UNFAIR

Sosiaalinen vastuu

Unfair ei ole mitään ilman hyvinvoivaa ja kehittyvää henkilöstöä. Siksi haluamme mahdollistaa oppimisen, itsenäisen tekemisen, hyvän työkyvyn ylläpitämisen sekä rohkeuden kehittää ja uudistua ihan joka päivä. Meillä on oma hyvinvointiohjelma, josta jokainen saa valita itselleen sopivimmat apuvälineet työnsä tueksi niin ulkopuolisten ammattilaisten kuin omien kollegoiden osaamisen joukosta. Varmistamme, että työn tekemisen ympäristö on turvallinen ja meillä on vaaranpaikan tullen valmiudet myös ihan konkreettisesti pelastaa työkaverin henki.

Jaamme hyvää myös muille: joka vuosi sponsoroimme yhtä tai useampaa nuorta tähteä, tuemme paikallisia järjestöjä sekä jaamme omaa osaamistamme myös lähialueen opinahjoihin vierailijaluentojen ja yritysvisiittien avulla. Lisäksi järjestämme säännöllisesti ilmaisia julkisia koulutuksia kiinnostavista ja ajankohtaisista aiheista sekä asiakkaillemme että kaikille alasta kiinnostuneille.

Hyvinvoiva henkilöstö kukoistaa ja tuottaa iloa myös asiakkaillemme onnistuneiden yhteistöiden merkeissä. Meillä myös asiakkaat ja heidän tietonsa ovat turvassa. Meille sosiaalinen vastuu on myös sitä, että huomioimme erilaiset käyttäjäryhmät asiakastöissä mm. tuottamiemme digitaalisten palveluiden saavutettavuuden näkökulmasta.

Sosiaalisen vastuun toteutumista seuraamme mm. näillä keinoin:

 • sponsorointi- ja oppilaitosyhteistöiden toteutuminen
 • henkilöstön tyytyväisyys (eNPS)
 • Great Place to Work -tulokset
 • sairauspoissaolojen määrä
 • henkilöstön koulutuksen määrä (sisäinen ja ulkoinen koulutus)
 • tarjoamamme ilmaisen julkisen koulutuksen määrä

“4+1-työviikko yllätti: työhyvinvoinnin ydin syntyy alkuviikolla, ei perjantaisin”

BEHIND UNFAIR

Vastuullisuuden kehittämistä, ketterästi

Meillä vastuullisuus ei ole vain yksi unohdettu dokumentti mapissa Ö, vaan tehdystä opitaan jatkuvasti. Ketterän kehittämisen metodit kuuluvat Unfairin toimintatapoihin myös silloin, kun kehitämme sisäisiä prosessejamme. Näiden periaatteiden mukaisesti luotaamme ja arvioimme säännöllisesti onnistumistamme vastuullisuuden näkökulmasta, sekä kehitämme uusia ja parempia toimintamalleja paremman huomisen puolesta.

Ja mikä tärkeintä, seisomme kaikki yhdessä näiden periaatteiden takana.

Mitä saisi olla seuraavaksi?

Unfair Hub