Saila loikkasi digimarkkinoinnin kautta viestinnän asiantuntijaksi

Kuin aloittaisi uudessa työpaikassa. Näillä sanoilla Saila Rönkkö kuvailee matkansa viimeisintä käännettä Unfairilla. Hän laajensi repertoaariaan digimarkkinoinnin osaajasta täysiveriseksi viestijäksi.

Digimarkkinoinnin asiantuntijana Unfairilla vuodesta 2020 lähtien työskennellyt Saila päätti vuonna 2023 suunnata toteuttamaan ammatillisia haaveitaan. Vahvana viestijänä jo alkaenkin tunnettu Saila halusi kokeilla siipiään viestinnän asiantuntijana, ja Unfairilla tälle näytettiin vihreää valoa.

– Olihan se lopulta aika iso loikkaus. Työpaikka pysyi tietysti samana, mutta paljon muuttui, kun työtehtävät ja käytänteet menivät uusiksi tiimin vaihtuessa. Mutta sekä digi- että viestintätiimistä on tullut tukea koko siirtymän ajan, ja nyt arki onkin hyvin viestintäpainotteista, Saila kertoo.

Viestintä lähtee ajattelusta

Nykyään Sailan työpäivät täyttyvät monien erilaisten tekstityyppien loihtimisesta ja laaja-alaisestakin viestinnän suunnittelusta. Työnkuva sisältää paljon yhteydenpitoa asiakkaiden kanssa ja yhteistä ajatustenvaihtoa. Eikä Sailan vahvaa digimarkkinoinnin osaamista ole suinkaan heitetty hukkaan.

– Pelkkä digikulma on tavallaan vaihtunut siihen, että nyt keskityn niihin osa-alueisiin, joissa viestintä ja digimarkkinointi limittyvät. Eli teen esimerkiksi digitaalista viestintää ja hakukoneoptimointia, Saila kertoo.

Tukea viestinnän asiantuntijaksi kasvamisessa Saila on saanut eritoten uusilta tiimiläisiltään. Mutta mikä on lopulta ollut suurin muutos työnkuvassa? Kysymys saa Sailan lähtemään tyylilleen uskollisena pohdiskelevalle linjalle.

– Joku on sanonut, että kirjoittaminen on ajattelemista, ja se kuulostaa aika osuvalta. Täytyy omaksua omanlaisensa ajattelutapa ja osata myös jäsentää ajatuksensa, että kirjaimista saa luotua hyvää tekstiä.

”Oikeassa paikassa oikeaan aikaan”

Digimarkkinoinnin harjoittelusta aikanaan alkanut matka Unfairilla on pitänyt sisällään monta mielenkiintoista välipysäkkiä. Saila näkee Unfairin uudistumiskyvyssä ja markkinoinnin aallonharjalla pysymisessä vain hyviä puolia työntekijälle.

– Tämä on ollut rikas matka ja nautin siitä, että voin olla työpaikassa, jossa kaikki tekevät markkinointia päätyönään ja jakavat oppia toisille. Parasta on edelleenkin se, että täällä oppii uusia asioita koko ajan ja kehittyy työssään.

Kun kodin hamsteritulokkaalta liikenee aikaa, Saila käyttää sen esimerkiksi uusien harrastusten, kuten improteatterin, parissa. Ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, uuden omaksumista on luvassa myös työelämässä.

– Haluan kehittää sekä itseäni, tiimiäni että Unfairin tiimien välistä yhteistyötä. Haluan myös olla mukana hiomassa Unfairin tarjontaa, jotta voimme esimerkiksi hakukoneoptimointiin liittyen tarjota asiakkaillemme vieläkin parempaa palvelua. Tunnen olevani juuri nyt oikeassa paikassa oikeaan aikaan, Saila pohdiskelee.

Eli…

Saila laajensi repertoaariaan ja on nykyään digimarkkinoinnin lisäksi myös viestinnän asiantuntija. Unfairilla hän tykkää uudistumisesta ja uuden oppimisesta sekä siitä, että täällä voi tuntea olevansa oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Kirjoittaja

Matias Ojanperä

Viestijä ja copywriter, joka tykkää luoda oivaltavia mainoskonsepteja ja vaikuttavia tekstejä kaikkiin kanaviin. Tiimipelaaja, joka syttyy yhteisistä onnistumisista. Vapaa-ajallaan potkii palloja ja selaa sivuja.

Lisää aiheesta