Tiedonjanoinen toimarimme Johanna tähtää korkealle ja mahdollistaa haaveet

Johanna Raiskio elää unelmaansa todeksi Unfairilla. Toimitusjohtajan nauru on herkässä, vaikka kiireetön aamulatte jääkin toistuvasti haaveeksi.

Johanna tunnetaan tallissamme mestarillisena työn ja vapaa-ajan yhteensovittajana. Arki on kuin legopalikoiden kokoamista – se rakennetaan pienen pojan ehdoilla, samalla pirstaleisille työtehtäville omistautuen.

Työpäivät hujahtavat asiakastapaamisissa, workshopeissa ja strategiapalavereissa juostessa, mutta tilaisuuden tullen Johanna rientää toimistolle muiden unfairilaisten luo.

– Pyrin viettämään mahdollisimman paljon työaikaa toimistolla tiimin kanssa, sillä parasta tässä työssä ovat juuri ihmiset. Heiltä saan energiaa!

Tukea ja voimaa Johanna saa myös mieheltään. Pitkinä päivinä toimarin koti tulee tarvittaessa työpaikalle, jos aika uhkaa loppua kesken. Silloin pojan lelut kaivetaan toimiston kaapista tai töitä jatketaan kotona pikkumiehen nukkumaanmenoajan jälkeen. Vilkas arki on elämäntapa, josta Johanna nauttii täysin siemauksin.

– Työ ei ole ikinä tuntunut työltä, koska onnistumiset kannustavat eteenpäin. Mottoni on jo pitkään ollut Andy McCoyn elävä lausahdus: Varo sitä, mitä sä haluut, sillä sä tuut saamaan sen. Tässä työssä olen todistanut lausahduksen monta kertaa todeksi. Se saavutetaan, mitä halutaan.

Epäreilun kilpailuedun etsiminen geeneissä

Tavoitteiden saavuttaminen vaatii paljon raakaa puristusvoimaa eikä työ ole aina ruusuilla tanssimista. Johannalle itsensä kehittäminen on kuitenkin mieluisaa puuhaa. Hän viihtyy nenä kirjassa ja podcastit korvissa kehittämässä uusia ideoita. Uutena haasteena nainen nimeää kasvuyrityksen johtajana kehittymisen.

– Se haaste on riemullinen.  Haluan oppia, mitä on olla hyvä esimies, ja johtaa tätä firmaa niin, että olen toiminnan mahdollistaja.

Halu huolehtia henkilöstön hyvinvoinnista sai aikoinaan myös ajatuksen Unfairista alulle. Ensimmäinen yhteinen mainostoimisto sytytti Johannalle ja Tarulle kytevän ajatuksen unelmien markkinointitoimistosta, jossa työntekijän on hyvä olla ja joka pureutuu asiakkaan strategiaan entistä tehokkaammin. Parivaljakon urapolut lähtivät kuitenkin eri teille, kunnes vuosien jälkeen ajatus uudesta yrityksestä palasi ja naisten tiet yhdistyivät jälleen.

– Taru oli silloin reppureissulla Aasiassa ja matkustin hänen luokseen. Siellä Taru vastasi myöntävästi ehdotukseeni uuden yrityksen perustamisesta. Vihdoin haba tuntui tarpeeksi suurelta lähteä toteuttamaan ajatusta.

Liini markkinointi tarjosi uudelle yritykselle erinomaisen ideologisen perustan.  Johannaa kiehtoi, miten yritykset voisivat toimia ketterämmin ja asiakasta hyödyttäen. Epäreilun kilpailuedun etsimisestä muodostuikin Unfairin sisäänkirjoitettu DNA.

– Tehtävämme on tuottaa asiakkaalle lisäarvoa ja ratkaista tämän ongelmia, ei etsiä asiakkaita meidän valmiina tarjottaviin ratkaisuihimme. Tärkeää on etsiä asiakkaan syvimmät syyt tekemiselleen ja sanoittaa se selkeästi.

Pitkä yrittäjän ura on opettanut Johannaa tunnistamaan oman osaamisensa ja myös arvostamaan sitä. Toimari kokeekin, että on onnistunut löytämään Unfairille loistavia, toisia täydentäviä tyyppejä. Vuosien ystävyys Tarun kanssa on myös opettanut perustajakaksikon luonteiden eroavaisuudet.

– Meistä kahdesta on käytetty nimitystä Jin ja Jang. Tarun vahvuudet ovat omia heikkouksiani ja omat vahvuuteni taas Tarun heikkouksia. Astumme harvoin toistemme tontille ja silloinkin täydessä yhteisymmärryksessä.

Rakkaudesta lajiin

Toimarin perjantait ovat omistettu perhe-elämälle, pitkälle lenkille pojan kanssa sekä omalle hevoselle. Yksi Johannan intohimoista on hikinen crossfit. Joukkuepelaajan sydämen valloitti lajin yhteisöllisyys ja haastavuus.

– Olen vetänyt maasta lähes 150 kiloa, mutta olen aina ollut todella huono leuanvedossa! Parasta crossfitissä onkin päästä kehittämään erilaisia taitoja. Tällä hetkellä pidän taukoa kovasta treenistä, sillä poika kotona vie voiton. Salille on kuitenkin ikävä.

Liekö sattumaa, että unelmatyötä ja lempiharrastusta yhdistävät samat piirteet. Tsemppaava ja itseään kehittävä yhteisö löytyy salin lisäksi Finlaysoninkadulta. Unfairin talli jatkaa kasvamistaan, ja mielenkiintoiset asiakkuudet inspiroivat myös jatkossa. Jaksamista antavat huhtikuun aurinko ja rakkaus lajiin:

– Keväällä herään eloon kaikilla mittareillani, Johanna hymyilee.

Eli…

Johanna elää unelmaansa todeksi Unfairilla. Toimitusjohtajan nauru on herkässä, vaikka kiireetön aamulatte jääkin toistuvasti haaveeksi.

Kirjoittaja

Jonna Lipponen

Aurinkoinen viestijä, joka uskoo vahvasti positiivisen asenteen vaikutukseen. Nauttii sanoilla leikkimisestä ja visuaalisesti kauniista asioista.

Lisää aiheesta