Mirkka luotsaa Unfairia kulisseissa

Iloinen ja rauhallinen Mirkka auttaa ja ohjaa varmoin ottein koko Unfairin porukkaa. Järjestelmällinen Office Manager rakastaa sekä rutiineja että ihmisten kanssa työskentelyä.

Tottijärveltä kotoisin oleva Mirkka on opiskellut Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemialla yrittäjyyden ja markkinoinnin tradenomiksi. Opiskeluaikana hän perusti tiimikavereidensa kanssa Persoona-nimisen markkinointitoimiston. Viestinnän ja projektipäällikön työt jatkuivat Persoonassa opiskelujen jälkeenkin, ja Mirkka sai kasvatettua osaamistaan yrittäjänä.

Yhteinen historia hymyilyttää

Mirkka tuli talliin helmikuussa, mutta hänen ja Unfairin tarina alkoi oikeastaan jo, kun Mirkka oli projektipäällikkönä Johannan aiemmassa yrityksessä, Vapaa Pudotuksessa. Sieltä Mirkka lähti kerryttämään kokemusta hallinnon ja HR:n tehtävistä Euroopan parhaana työpaikkana palkittuun ohjelmistoalan yritykseen.

– Viimeisenä päivänä Vapaa Pudotuksessa Johanna huikkasi minulle, että ”Tule sitten joskus takaisin!”, Mirkka muistelee hymyillen.

Kun Unfairilla sitten tuli tarvetta Mirkan osaamiselle, otti hän yhteyttä Johannaan.

– Olin seurannut Unfairia, koska tykkään Johannan ja Tarun ajatuksista. Koin, ettei Unfair ollut enää pieni yritys ja siellä voisi olla Mirkan kokoinen paikka. Ja olihan siellä.

Office Manager eli tuttavallisemmin Yleishenkilö Jantunen

Kokenut moniosaaja on ottanut haltuun paljon erilaisia tehtäviä. Unfairin kasvaessa yrityksen sisäisiä prosesseja on pitänyt kehittää ja asioita tehdä systemaattisemmin.

– Työni tapahtuu pitkälti kulisseissa ja vastaan siitä, että Unfairin arki rullaa, ihmiset voivat hyvin ja saavat keskittyä omassa työssään olennaiseen. Työtehtäväni liittyvät yrityksen hallintoon, talouteen, HR:ään, sisäiseen viestintään sekä toimiston ja ihmisten työarkeen. Olen mukana myös rekrytointiprosesseissa ja uusien työntekijöiden perehdyttämisessä.

Työn monipuolisuus ja itsenäisyys motivoivat Mirkkaa. Omaa työnkuvaa saa muokata ja hallita.

– Teen tietyt asiat ja tehtävät, mutta voin toteuttaa niitä kuten itse katson parhaaksi. Olen päässyt luomaan uusia juttuja, ja saanut onnistumisen kokemuksia, Mirkka iloitsee.

”Hei mitä sulle kuuluu?”

Mirkka muistaa aina kysyä, mitä kuuluu. Hän onkin tarkkanäköinen ja huomaa helposti, jos jollakulla on huolia. Sydämellinen Mirkka on helposti lähestyttävä työkaveri, jonka puoleen moni unfairilainen ongelmissaan kääntyy. Hän poistaa parhaansa mukaan työnteon esteitä, mikä voi tarkoittaa esimerkiksi vuosilomien selvittämistä, työvälineiden hankintaa tai kurssiosallistumisen maksamisessa auttamista.

– Parasta työssäni ovat ihmiset. Voisin sanoa, että tämä on ihmistyötä ja asiatyötä. Osa työstäni on hyvin itsenäistä ja tapahtuu taustalla, mutta kaikki kuitenkin linkittyy tavalla tai toisella ihmisiin.

Parasta työpaikkaa rakentamassa

Työpaikan ideologia ja kulttuuri ovat Mirkalle erityisen tärkeitä. Kun ne kohtaavat hänen arvojensa kanssa, on hän hyvin sitoutunut työntekijä.

– Tuntuu, että olen löytänyt paikkani, ja olen tällä hetkellä juuri oikeassa tallissa Unfairilla.

Mirkka haluaa omalla työllään edistää työpaikan kulttuuria ja rakentaa parasta markkinointitoimistoa. Hän kunnioittaa muiden aikatauluja ja tekee työnsä aina niin hyvin kuin pystyy. Mirkka on päässyt myös kehittämään uutta 4+1-mallia, joka on hänestä hieno ja rohkea kokeilu.

– 4+1-malli on jo muutaman kuukauden jälkeen osoittautunut onnistuneeksi kokeiluksi. Parhaimmillaan se raivaa uudenlaista työn tekemisen mallia. Olisi huikeaa, jos voisimme olla tässä edelläkävijänä. Paitsi, että olemme suunnannäyttäjä markkinointialalla, voisimme olla sitä myös työelämän uudistajana.

Työn vastapainoksi Mirkka remontoi omakotitaloa lapsuutensa maisemissa Tottijärvellä. Hän saa voimaa myös luonnossa liikkumisesta, ystävistä ja perheestä.

Eli…

Iloinen ja rauhallinen Mirkka auttaa ja ohjaa varmoin ottein koko Unfairin porukkaa.

Kirjoittaja

Jonna Lipponen

Aurinkoinen viestijä, joka uskoo vahvasti positiivisen asenteen vaikutukseen. Nauttii sanoilla leikkimisestä ja visuaalisesti kauniista asioista.

Lisää aiheesta