Essi huolehtii Unfairin avoimesta ja ihmisläheisestä työkulttuurista

Unfairin ihka ensimmäinen HRD Essi innostuu helposti uusista asioista, ja hänellä on kyky saada asioita nopeasti aikaan. Essi on tuonut Unfairille kokemusta kasvuyrityksen kehittämisestä.

Työ ei määrittele ihmistä, painottaa Essi Wäck. Hänen omassa tapauksessaan asia onkin päinvastoin: Essi on Unfairin ensimmäinen HRD (Human Resource Development) Manager, joten hän on päässyt vahvasti määrittelemään omaa työnkuvaansa.

– Tykkään HR-työstä, mutta osa tekemisestä on jo niin tuttua, että työ sujuu helposti ja nopeasti. Siksi minua on alkanut kiinnostaa myös operatiivinen johtaminen. Osallistun mielelläni muihinkin asioihin kuin henkilöstöhallintoon, Essi kertoo.

HRD:n monipuoliselle tontille kuuluu siis kirjo hyvin erilaisia asioita. Essin mukaan olisikin helpompi tiivistää, millaisissa asioissa hän ei ole mukana: asiakkaisiin liittyvissä. Laaja työkenttä tarkoittaa, että HRD Managerilta vaaditaan kykyä hallita kokonaisuuksia sekä viedä isoja kehityshankkeita alusta loppuun ja jalkauttaa ne arkeen. Oleellisia ovat myös kuuntelu- ja keskustelutaidot, mutta toisaalta muiden murheet on pystyttävä jättämään töihin.

Omasta hyvinvoinnistaan Essi huolehtii liikkumalla sekä viettämällä aikaa lastensa ja koiriensa kanssa. Hän kuvaileekin olevansa työn ulkopuolella urheiluhullu perheenäiti, joka osaa heittäytyä välillä sohvalle katsomaan elokuvia.

Hyvän työpaikan arvot

Essin tulo Unfairille perustui arvojen kohtaamiseen. Ennen työpaikan vaihtoa hän kävi pitkiä keskusteluja Unfairin toisen perustajan Johannan kanssa. Lisäksi hän tapasi ihmisiä eri tiimeistä, kuten Unfairin rekryprosesseissa on tapana.

– Kun arvot kohtaavat, voin tehdä työni parhaalla mahdollisella tavalla. Minulle oli todella tärkeää, että täällä arvostetaan avointa, ihmisläheistä ja empaattista työkulttuuria. Työyhteisö on todella tiivis ja lämminhenkinen. Haluamme olla työelämän edelläkävijä, ja työnantajana Unfair on inhimillinen, reilu sekä läpinäkyvä. Ihmisiltä vaaditaan halua oppia uutta ja kehittää niin omaa osaamistaan kuin koko yritystä.

Essiä motivoivat Unfairin yrityskulttuuri sekä mahdollisuudet haastaa itseään ja omaa ajatusmaailmaansa. Hänen omiin onnistumisen kokemuksiinsa ei liity läppäriä, vaan ne ovat aina kohtaamisia ihmisten kanssa – esimerkiksi tilanteita, joissa työntekijä uskoutuu jostakin itselleen vaikeasta asiasta.

– Yritän jatkuvasti varmistaa, että olisin jollain tavalla yhteydessä jokaiseen unfairilaiseen. Aiheet voivat liittyä työhön tai vapaa-aikaan, mutta pidän tärkeänä, että kaikkien kanssa säilyy luonteva keskusteluyhteys. Teen paljon töitä kehitystiimin ja team leadien kanssa, mutta muita saatan pyytää vaikka lounaalle. Lisäksi työpäiviini on varattu hetkiä, jolloin menen keittiön pöydän ääreen tai muualle, missä olen henkilöstön helposti saavutettavissa.

Kokemusta kasvuyrityksen kehittämisestä

Essi on empaattinen ja ennakkoluuloton sekä kunnianhimoinen ja itseään jatkuvasti kehittävä. Hän haluaa saada asioita nopeasti aikaan.

– Meillä Unfairilla innostutaan tosi herkästi asioista, mutta välillä ideat jäävät vähän jalkoihin. Itse kannan joskus liiankin suurta taakkaa siitä, että vastuullani olevat hankkeet etenevät riittävän nopeasti ja maaliin saakka. Saatan turhautuakin, elleivät asiat etene, vaikka niillä ei edes olisi kiire. Oma kehityskohteeni on malttaa enemmän, hän pohtii.

Nopeatahtinen työtempo tuli Essille tutuksi jo uran alkuaikoina, jolloin hän toimi ravintola-alalla. Kun silloinen työ ei enää tarjonnut tarpeeksi haasteita, Essi siirtyi HR-alalle. Hänen seuraavat työpaikkansa olivat IT- ja peliyrityksiä. Niistä suurimmassa oli yli 300 työntekijää, joten Essin kokemuksesta on ollut paljon hyötyä Unfairin johdolle.

– Olen tuonut Unfairille kokemusta kasvuyrityksen kehittämisestä sekä ymmärrystä siitä, millaisia sudenkuoppia voi olla tulossa ja miten niitä voidaan välttää. Lisäksi olen varmasti lisännyt omistajien ymmärrystä siitä, miten tärkeitä hyvät HR-toiminnot ovat, kun haetaan kasvua henkilömäärällisesti tai liikevaihdollisesti, Essi sanoo.

– Unfair kasvaa järkevästi, onnellisesti ja kohtuullisen rauhallisesti. Kasvu tuo aina muutoksia, joista osa voi olla vaikeita, mutta silti hyväksi. Kun yritys kasvaa ja kehittyy, myös meidän ihmisillemme on tarjolla uusia mahdollisuuksia. Itse olen tyytyväinen, kunhan minun ei tarvitse pyöritellä peukaloitani.

Kuvaaja: Niko Kurvinen

Lue myös Essin kirjoittama artikkeli: Milloin on oikea hetki palkata HR-asiantuntija?

Eli…

Essi pitää huolta meidän ihmisistä ja työkulttuurista. Energinen Essi viilaa prosesseja kuntoon, auttaa Unfairia välttämään kasvuun liittyvät sudenkuopat ja huolehtii, että arvot näkyvät arjessa.

Kirjoittaja

Emilia Särkiniemi

Utelias viestijä, joka työskentelee mielellään tiimissä. Toimittajataustan vuoksi sekä kysyy että kuuntelee sujuvasti ja kiteyttää sitten olennaisen. Moderni martta on aina jossain menossa.

Lisää aiheesta