Emilia toi mukanaan vahvan mediaviestinnän osaamisen

Mediaviestinnän ammattilaisemme Emilia kiteyttää asiakkaan ydinosaamisen vain hetkessä. Aktiivisen copywriterin tekemisiä yhdistää kiinnostus hypätä tutkimaan eri toimialoja.

Unfairin copywriter Emilia aloitti tallissamme kesällä 2018. Nyt on aika pureutua syvemmälle tämän viestinnän moniosaajan taitorepertuaariin!

Tampereen yliopistossa tiedotusoppia ja markkinointia opiskellut Emilia on tehnyt uransa monialaisesti viestinnän parissa, erityisesti mediaviestinnän saralla. Pitkään muun muassa Aamulehden eri osastoja kiertänyt toimittaja kokee mainostoimistossa olevan hyvin paljon yhteneviä piirteitä uutismaailman kanssa. Tarkka taustatyö asiakkaan toimialasta on Unfairilla tärkeää, ja se on yksi toimittajan työstä mukaan tulleita taitoja; eri maailmoihin on erityisesti verkkoviestinnässä täytynyt pystyä sukeltamaan todella nopeasti.

– Yhteinen nimittäjä viestinnän töilleni on ollut uteliaisuus, innostuneisuus ja kiinnostus hypätä tutkimaan eri aloja. Toimittajana pääsin usein tutustumaan asioihin, joihin muut eivät pääse. Samalla tavalla nykyään työskentelen yritysten tukijoukoissa ja teen paljon taustatyötä, jotta asiakkaiden viestintä onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Parasta on vapaus ja vastuu

Ennen Unfairilla aloittamistaan Emilia toimi muun muassa viestinnän suunnittelijana ja freelancerina. Hän oli jo pitkään seurannut toimiston tekemisiä ja oli vakuuttunut työilmapiiristä, josta oli kuullut paljon hyvää. Copywriterin paikan tullessa auki ei tarvinnut epäröidä.

– Arvostan todella paljon hyvää työyhteisöä. Työpaikan tärkeimpiä asioita ovat ehdottomasti helposti lähestyttävä ja kuunteleva firman johto, ja että työkaverit kannustavat toisiaan.

Unfairin parhaiksi puoliksi Emilia listaa avoimen ja rennon ilmapiirin sekä yhdessä tekemisen. Uusiin projekteihin kootaan aina eri osastoilta sopiva tiimi. Unfairilla on vapaus kasvaa ja opetella uutta sekä ottaa paljonkin vastuuta.

– Täällä jokainen saa käyttää erikoisosaamistaan, ja kaikilla sitä on paljon, joten työkavereiltakin pääsee oppimaan heidän osaamisaloistaan.

Aktiivista uuden oppimista ja oman osaamisen jakamista

Omaa osaamistaan Emilia on päässyt jakamaan työkavereiden lisäksi myös asiakkaidemme suuntaan. Mediakoulutuksia entisessäkin elämässään pitänyt toimittaja järjesti syksyllä pienryhmämuotoisen koulutuksen, jossa opeteltiin käytännössä tekemään hyviä tiedotteita. Lämminhenkisestä koulutuksesta saatiin valtavasti kehuja! Ryhmässä jaettiin paljon ideoita, ja osallistujat lähtivät uudella innokkuudella kehittämään omaa viestintäänsä. Koulutus oli niin pidetty, että sellainen tullaan järjestämään kevään 2019 aikana uudestaan. Siitä lisää myöhemmin.

Työssään Emilia ei halua jäädä junnaamaan, joten seuraavana on tähtäimessä täydentää kriisiviestinnän osaamista, ja jossain vaiheessa paneutua tarkemmin myös digitiimimme taitoihin.

Uusien asioiden opetteleminen näkyy vahvasti myös vapaa-ajalla. Useamman yhdistyksen toiminnassa aktiivisen läsnäolon lisäksi Emilia pitää yllä kädentaitojaan erilaisilla kursseilla sekä täyttää ahkerasti keittiön pöytätasoja reseptikirjoilla. Aktiivinen leipuri onkin tunnettu uusista kokeiluista, joita myös työkaverit pääsevät usein ensimaistamaan.

Eli…

Emilia kiteyttää asiakkaan ydinosaamisen vain hetkessä. Aktiivisen copywriterin tekemisiä yhdistää kiinnostus hypätä tutkimaan eri toimialoja.

Kirjoittaja

Jonna Lipponen

Aurinkoinen viestijä, joka uskoo vahvasti positiivisen asenteen vaikutukseen. Nauttii sanoilla leikkimisestä ja visuaalisesti kauniista asioista.

Lisää aiheesta