Videomarkkinoinnin trendit 2024 – näillä neljällä vinkillä saat somevideoihisi uutta potkua

Video taipuu vuonna 2024 moneen tarpeeseen, ja uudet työkalut tekevät videoiden tuottamisesta entistäkin helpompaa. Rohkeat kokeilut palkitsevat tekijänsä laajemmalla näkyvyydellä, sitoutuneemmalla yleisöllä ja massasta erottumisella.

Kuluneena vuonna videosta on tullut yhä suositumpi sisältömuoto somessa ja videoita halutaan nähdä myös yrityksiltä. Lisäksi somekanavien algoritmit levittävät videomuotoista sisältöä mielellään käyttäjien silmien eteen. Nyt viimeistään on siis aika tehdä someen sisältöä videomuodossa. Kokosimme avuksesi neljä tärppiä, joiden avulla onnistut.

1. Aloita rohkeasti kevyillä videotuotannoilla

Mitä nopeammin videoita ryhdyt tuottamaan, sitä paremmin pääset vauhtiin. Julkaiseminen matalalla kynnyksellä auttaa myös näkemään nopeasti, miten sisällöt toimivat. 

Videoiden tuottaminen ei enää edellytä isoa tuotantokoneistoa. Instagramin ja TikTokin omilla käyttäjäystävällisillä editointityökaluilla pääsee jo pitkälle. Editoinnista on tehty niin helppoa, että laadukkaalta näyttävät videot onnistuvat lähes keneltä tahansa.

Vaivattomuuden ansiosta videoita voi julkaista tiiviissä tahdissa. Palastele viestisi kolmeen tai neljään osaan, niin saat sopivan mittaisia pätkiä julkaistavaksi pidemmälle aikavälille. Samasta videosta voit tehdä helposti pienillä variaatioilla hakukonemagneetin YouTubeen ja äänettömästi katsottavan version LinkedIniin ja Facebookiin.

2. Haasta käyttäjät tekemään autenttista brändisisältöä

Käyttäjien tekemä brändisisältö (user generated content, UCG) on nimensä mukaisesti somekäyttäjien toteuttamaa sisältöä, johon on lisätty yrityksen toivoma hashtag. Hyvä esimerkki tästä on K-Ruoka, joka kannustaa lisäämään omiin kokkailuvideoihin ja -kuviin #kruoka-tunnisteen. Tunnisteella löytyy Instagramista yli 15 000 julkaisua.

Digitaalisessa puskaradiossa leviävä sisältö lisää brändin ja someyleisön välistä vuorovaikutusta ja luottamusta. Autenttinen sisältö vetoaa rosoisuudellaan ja siihen on helpompi samastua.

Käyttäjiä kannattaa rohkaista tekemään omia videoita palkitsemalla. Hyvä porkkana voi olla hauska haaste tai alekoodi.

3. Varaudu äänihakujen yleistymiseen tekemällä videoista löydettäviä

Puheentunnistukseen perustuvat äänihaut ovat maailmalla valtavirtaa ja ne tulevat yleistymään Suomessakin. Jo nyt top-100 hakutuloksista jopa 70 % on videoita.

Äänihaut ovat usein kysymysmuotoisia, joten opastava ja informatiivinen sisältö vastaa hakuihin parhaiten. Hakukoneet eivät pysty katselemaan videoita, mutta ne osaavat lukea videoiden tiedostonimiä ja muuta niihin liitettyä tietoa. Panosta siis videoiden otsikoihin ja kuvauksiin, jotta käyttäjät löytävät hyödylliset videosi.

Äänihaut ovat yleensä pitempiä kuin kirjoitetut, joten avainsanoissa kannattaa huomioida pidemmät avainsanayhdistelmät. Kun käyttäjä kysyy hakukoneelta ”Miten teen maukasta kanaruokaa”, videosi otsikolla ”Näin teet maukasta kanaruokaa” sijoittuu todennäköisesti tulosten kärkeen.

4. Ota tekoäly avuksesi yksinkertaisten videoiden tuottamisessa

Generatiivisen tekoälyn hyödyt videoiden tuottamisessa riippuvat tällä hetkellä vielä hyvin paljon toimialasta. Teollisuuden aloilla tekoälyn kehittymistä joudutaan vielä odottelemaan ainakin hetki, mutta kuluttajapuolella tekoäly jo helpottaa ja nopeuttaa videoiden tekemistä.

Tekoälyn avulla saa tehtyä yksinkertaisia videoita lisäämällä stillkuviin liikettä. Työkaluilla voi myös tehdä automaattisia leikkauksia ja siirtymiä. Useat työkalut pystyvät myös generoimaan käsikirjoitustekstistä suoraan videoklippejä. Kokeile esimerkiksi näitä työkaluja:

  • Runway: lisää liikettä stilleihin ja poista videokuvasta haluttuja elementtejä.
  • ElevenLabs: muuta teksti realistiseksi spiikiksi.
  • D-ID: toteuta generatiivisella tekoälyllä ihmishahmo ja käytä sitä puhuvana päänä. Parhaan lopputuloksen saat tuomalla ElevenLabsilla tehdyn spiikin hahmon ääneksi.

Vaikka tekoäly tarvitsee vielä kehitystä soveltuakseen vaativampiin käyttökohteisiin, kannattaa se ottaa jo rohkeasti käyttöön, jotta siihen saa tuntumaa.

Eli…

Seuraamme videotrendien kehitystä, jotta sinä pysyt ajan tasalla uusien työkalujen tuomista mahdollisuuksista. Ota yhteyttä, niin autamme sinua ottamaan mukaansatempaavat videot osaksi digimarkkinoinnin työkalupakkia.

Kirjoittaja

Riku Komi

Reipas ja aikaansaava digitiimin osaaja, jota liikkuva kuva houkuttaa ja koukuttaa. Toteuttaa puhuttelevien videoiden lisäksi tuloksellisia digikampanjoita. Arjen iloa siivittää musiikki ja kitaran soitto.

Lisää aiheesta