Rikun läppäri laulaa ja kitara soi

Energinen ja nopeasti toimeen tarttuva Riku tuli Unfairin talliin huhtikuussa. Digitaalisen markkinoinnin ja videomainonnan asiantuntija sanoo mieluummin kyllä kuin ei, ja kiinnostuu vilpittömästi kaikenlaisista toimeksiannoista.

Keski-Suomesta Äänekoskelta kotoisin oleva Riku muutti aikanaan Tampereelle opiskelemaan. Työkokemusta on kertynyt yhtä lailla puhelinmyynnistä, virtuaalitodellisuuden markkinoinnista kuin mainostoimistosta. Toimelias Riku on työllistänyt itseään myös yrittäjänä, markkinointia ja videotuotantoja toteuttaen.

”Unfairille pääsy tuntui joululta”

Riku oli seurannut Unfairia sivusilmällä jo vuosien ajan. Koronan mukanaan tuoma taloudellinen epävarmuus ja halu kehittää osaamista innostivat hakemaan mukaan porukkaan.

– Fiilistelin yrityksen meininkiä, ja totesin että hyvältä näyttää. Kun digitiimiin haettiin vahvistusta, päätin kokeilla kepillä jäätä. Tänne pääsy tuntui lähes joululta, koska tiesin että Unfairilla pidetään työntekijöistä hyvää huolta, Riku toteaa.

Digitaalisen markkinoinnin asiantuntijana Riku suunnittele ja toteuttaa digikampanjoita eri kanaviin, yksin ja yhdessä työkavereiden kanssa.

– Olen päässyt käyttämään luovuuttani ja haastamaan itseäni. Välillä saa olla mukavuusalueella ja välillä tehdä jotain ihan uutta, ja olen oppinut lisää esimerkiksi konseptisuunnittelusta. Työvälineet ovat kunnossa, projektit ovat mielenkiintoisia ja työkaverit ammattilaisia, joten kyllähän täällä on hyvä olla.

Iloinen ja aikaansaava osaaja

Luonteeltaan tehokas ja erilaisiin tilanteisiin mukautuva Riku omaksuu asioita nopeasti. Työkaverit kuvailevat Rikua aidoksi, reippaaksi ja mukavaksi rupattelijaksi.

– Pyrin olemaan hyvällä fiiliksellä konttorilla ja se saattaa purkautua höpöttelynä, kun tykkään vääntää yhdessä hommia. Uudet työkaverit ovat muutaman kerran jopa naurahtaneet vitseilleni, niin mikäs sen parempaa, porukassa on selvästi pelkästään hyviä tyyppejä, Riku nauraa.

Riku nauttii siitä, että saa asioita valmiiksi.

– Se, että saamme aikaan hyviä tuloksia ja asiakas kiittelee, on tässä työssä parasta. Ja onhan sekin ihan nastaa, jos joku työkaveri kehaisee. Onnistumisen ilo tekee hyvää.

Uuden äärellä on helppo hymyillä

Riku kokee, että Unfairilla saa olla oma itsensä. Myös yrityksen kulttuuri, syksyllä alkava 4+1-mallin työaikakokeilu ja hyvät työsuhde-edut, kuten Smartumin lounaat vetävät suupieliä ylöspäin.

– Unfairin tapa tehdä työtä asiakkaita ja heidän liiketoimintaansa ymmärtäen on huikea. Asiakasta halutaan auttaa tekemällä juuri oikeita asioita, oikeissa kohdissa matkaa. Olen vasta muutaman kuukauden kuunnellut Unfairin ammattilaisia, mutta huomaan kokonaiskuvani jo laajentuneen niin, että ymmärrän syvemmin markkinointiviestintää. Joka viikko opin jotain uutta.

Kitaransoitolla irti arjesta

Tulevaisuudessa Riku haluaa oppia vielä entistäkin paremmaksi markkinoijaksi. Liikkuva kuva houkuttaa ja koukuttaa edelleen, ja myös äänibrändäyksen sekä strategiatyön oppiminen kiinnostavat.

– Unfair kasvaa vauhdilla, ja toivon, että siitä tulee Suomen kovin toimisto. Uskoisin viihtyväni täällä pitkään. Voimia arkeen saan musiikista ja tietokoneella pelailusta, sekä avovaimon kanssa hengailusta. Kitaran soitto ja biisien tekeminen on minulle se parasta tapa päästä irti arjesta.

Eli…

Digitaalisen markkinoinnin ja videomainonnan asiantuntija Riku sanoo mieluummin kyllä kuin ei, ja kiinnostuu vilpittömästi kaikenlaisista toimeksiannoista.

Kirjoittaja

Jonna Lipponen

Aurinkoinen viestijä, joka uskoo vahvasti positiivisen asenteen vaikutukseen. Nauttii sanoilla leikkimisestä ja visuaalisesti kauniista asioista.

Lisää aiheesta