Vakuuta kustannus­tehokkaalla video­mainonnalla – Tärpit hyvään mainokseen ja trendeihin

Video on oivallinen tapa tavoittaa kiireinen katsoja myös mainonnassa. Vakuuttavasti tehty videomainonta rikastuttaa kampanjoita ja tuo tehokkaasti euroja tiskiin. Mihin funnelin vaiheeseen teillä on jo toteuttettu videoita?

Videomainonnan avulla jäät potentiaalisten asiakkaidesi mieleen. Kuva kertoo kliseisesti enemmän kuin tuhat sanaa, joten voi vain pohtia, montaako sanaa hyvin tehty ja ytimekäs video korvaa.

Videoiden avulla vastaat asiakkaasi kysymyksiin jo ennen kuin hän ehtii niitä kysyä. Se on loistava väline opettaa ja kouluttaa sekä tarjota lisäarvoa katsojalle. Videon avulla erottaudut kilpailijoistasi: voit tehokkaammin kertoa omasta tuotteestasi tai palvelustasi. Myös monimutkaiset prosessit saa helposti kuvattua kiinnostavasti ja ymmärrettävästi.

Videoita kulutetaan ennätysmäärä. YouTube on maailman toiseksi eniten käytetty ja videoiden osalta eniten käytetty hakukone. TikTok, Instagramin Stories ja Reels pohjautuvat tyystin videoille. Videon äärelle pysähdytään herkemmin kiireisen elämän keskellä; ruuhkabussissa tulee todennäköisemmin katsottua hyvä, tiivis ja tekstitetty video kuin alkaa lukemaan näytöltä pientä tekstiä. Video tulee myös jaettua somessa huomattavasti herkemmin kuin vaikkapa artikkeli.

Kustannustehokasta ja helposti mitattavaa

Videoiden ottaminen mukaan mainonnan ja viestinnän palettiin avaa yrityksellesi uudenlaiset digikampanjatavoitteet. Niiden avulla rikastat kampanjoita ja kerrot asiakkaillesi oikeat asiat oikeassa vaiheessa. Videoiden avulla saadaan konversiot nousemaan; videoiden ROI (Return Of Investment) on tutkitusti parempi kuin millään muulla mainosformaatilla. Videomainonta on erittäin kustannustehokasta, kun se tehdään oikein; videolle voi saada silmäpareja hyvinkin halvalla. Esimerkiksi YouTubessa videon katselu voi maksaa parhaimmillaan vain 1–3 senttiä per katsoja, toimialasta ja markkinasta riippuen.

Videoiden onnistumista pystytään mittaamaan helposti: missä kohdassa videon katsominen lopetetaan eli missä vaiheessa katsojan kiinnostus on herpaantunut. Kuvan osalta tällaista ei voi tehdä. Videoiden katsoneista saadaan luotua uusia kohderyhmiä, joita voi kuljettaa ostoputkessa eteenpäin. Yleisöjä voidaan rakentaa pitkään erilaisilla kulmilla. Mainonnan laatu kasvaa, kun ollaan oikeassa paikassa myyntifunnelia oikeaan aikaan. Se onkin ensisijaisen tärkeää: tarjoa videolla oikeaa tietoa juuri oikealle katsojalle.

Vinkit hyvään videomainontaan

Videoita kannattaa ottaa tekoon matalalla kynnyksellä, mutta enää ei mikä tahansa roiskiminen ja mutuilu kannata. Mainonnan tulee olla mietittyä ja mainoksen kärkiviestin tarkkaan valittu ja oikeassa paikassa. Some on nykyään pullollaan teknisesti laadukasta videosisältöä, joten myös mainosvideoiden tulee olla vähintään samalla tasolla. Brändin mukaista äänimaailmaa unohtamatta.

Hyvään videomainokseen vaikuttaa moni asia. Sisältö on kaiken A ja O, jotta se kiinnittää juuri oikean, toivotun katsojan huomion. Nämä seikat kannattaa pitää tiukasti mielessä:

  • Viestin kärki ja sanoma
  • Funnelin vaihe, johon video tehdään
  • Videon pituus
  • Oikea kanava
  • CTA – Mitä katsoja tekee videon jälkeen?

Yksi oleellinen osa somessa pyöriviä videoita on tekstitys, mikäli videolla on puhetta. Se tukee videon saavutettavuutta ja nostaa todennäköisyyttä, että video tulee katsotuksi. Mobiililaitteiden käyttäjistä jopa 92 % katsoo videot ilman ääntä ja 80 % katsoo videon todennäköisemmin, jos siinä on tekstitykset. Tekstityksiä ei siis kannata unohtaa!

Koska valtaosa mainosvideoista katsotaan mobiililaitteilla, on hyvä muistaa videon suunta. Mikäli videomainos pyörii esimerkiksi Instagram Storiesissa tai Reelsissä, on hyvä huomioida, että videon tulee olla pystyformaatissa. Tämä valitettavasti edelleen unohtuu osalla yrityksistä.

Bonusvinkki: tee videosi katsojasta tähti! Nosta esille asiakkaasi aito haaste, ja kuinka hän saa sen konkreettisesti ratkottua teidän tuotteenne tai palvelunne avulla. Ylimyyvä Ostos-TV on jo aikansa nähnyt eikä toimi enää.

Videomainonnan trendit 2023

Tässä muutama nosto, millaiset keinot videoiden hyödyntämisessä mainonnassa ja myynnissä nostavat lähitulevaisuudessa päätään:

Real time video shopping – Osta reaaliajassa kotisohvaltasi

Kuluttajapuolelle on rantautunut perinteisen verkkokaupan rinnalle erilaiset tavat ostaa suoraan kotisohvalta. Esimerkiksi Aasiassa vaatekaupat tekevät tätä paljon. Tuotteisiin voi tutustua ja ostopäätöksen tehdä videopuhelun välityksellä. Myös erilaiset livestriimit, joissa palveluntuottaja esittelee tuotteita ovat yleisiä. Kaupan voi yhdistää suoraan striimiin, jolloin katsoja voi yhden klikkauksen taktiikalla ostaa esitellyn tuotteen.

Interaktiiviset televisiomainokset

Älytelevisiot mahdollistavat interaktiivisen mainostamisen myös kesken lempiohjelmien katselun live-TV:n puolella. Puhelimen näytöltä tutut mainokset, joita klikkaamalla pääset eteenpäin, ovat nyt myös television ruudulla. Call to Action on tuotu ruudulle tai tuotteen pääsee ostamaan QR-koodin kautta. Tämä on ollut käytössä jo pitemmän aikaa, mutta nyt se on yleistymässä; tällaiset mainokset onnistuvat nyt kaikilla kanavilla.

UGC (User-Generated Content) – Autenttista sisältöä

Autenttisuus ja läpinäkyvyys kaikessa yritysviestinnässä ja mainonnassa ovat nousseet isosti viime vuosina. UGC hyödyntää yrityksen asiakkaiden tekemiä videoita yrityksen nimissä. Sisältö näyttää aidommalta, koska se on asiakkaiden itsensä luomaa, eikä yrityksen tarkkojen brändiohjeiden mukaan tekemää. Asiakkaita voi esimerkiksi haastaa postaamaan videoita tietyllä hashtagilla ja tarjota siitä palkinnoksi esimerkiksi alekuponkeja.

Tiivistä, tiivistä, tiivistä!

Ennen katsojan huomion kiinnittämiseen riitti 5–10 sekuntia. Nyt on huomattu, että jo ensimmäiset kaksi sekuntia ovat ne tärkeimmät. Katsoja on jatkuvan informaatiotulvan keskellä kiireinen: sanoma tulee saada heti tiskiin. Mitä tiiviimmin koko asian saa ilmaistua, sen parempi: nyt yleistyvät myös kokonaisuudessaan vain 3–5 sekuntia kestävät videot. Tässä tarvitaan jo todella harjaantuneisuutta, jotta tiivis tuotos on myös toimiva.

Valjasta ammattilainen avuksi

Videoita voi hyödyntää mainonnassa toimialasta riippumatta mikä tahansa yritys, joka tarjoaa jotain tuotetta tai palvelua. Videoiden maailmaan kannattaa hypätä matalalla kynnyksellä, mutta omatoiminen toiminta ilman kokemusta voi päätyä sattumanvaraiseksi roiskimiseksi. Ammattilainen osaa tunnistaa tärkeimmät viestit ja tiivistää ne, hyödyntää olemassa olevan brändin ja luoda mieleenpainuvan videon. Kokemus ja laadukas kalusto tuottavat vaaditunlaista materiaalia myös tekniseltä laatutasoltaan.

Me Unfairilla teemme videoita asiakkaillemme moneen lähtöön asiantuntevan tiimin voimin. Mikäli kaipaat mainontaanne laadukasta ja tavoittavaa videosisältöä, ota yhteyttä!

Eli…

Videomainonnan avulla rikastat kampanjoitasi kustannustehokkaasti. Valjasta ammattilainen avuksi ja ota yhteyttä!

Kirjoittaja

Riku Komi

Reipas ja aikaansaava digitiimin osaaja, jota liikkuva kuva houkuttaa ja koukuttaa. Toteuttaa puhuttelevien videoiden lisäksi tuloksellisia digikampanjoita. Arjen iloa siivittää musiikki ja kitaran soitto.

Lisää aiheesta