Kolme tapaa, joilla kestävä sivustokehitys hyödyttää liiketoimintaasi

Suunnitteletko verkkosivustosi uudistamista tai päivittämistä? Nyt on oikea hetki ottaa kestävä sivustokehitys haltuun! Lue alta mitä ympäristöystävällinen koodaus oikeastaan on ja mitä hyötyä siitä on liiketoiminnalle. Tekstissä on käytetty lähteenä Janne Kalliolan kirjaa Vihreä koodi.

Ympäristöystävällisyyteen tähtäävä koodaus tarkoittaa laadukkaasti toteutettua koodia. Sen avulla toteutetut sivustot kuluttavat vähemmän energiaa ja tuottavat siten vähemmän päästöjä. Kun noudatat koodauksen parhaita käytäntöjä, optimoit samalla sivuston

  • Suorituskykyä
  • Ylläpidettävyyttä
  • Käyttäjäystävällisyyttä
  • Tietoturvallisuutta

1. Laadukas toteutus tukee yrityksesi liiketoiminnallisia tavoitteita

Parantamalla sivustosi käyttäjäystävällisyyttä lyhennät ostopolkuja ja kasvatat konversioiden määrää. Myönteinen käyttäjäkokemus edistää asiakastyytyväisyyttä, sitouttaa sivustokävijöitä ja vaikuttaa hakukonenäkyvyyteen.

Kun huomioit sivuston päätavoitteen sen toteutuksen kaikissa vaiheissa, palvelusta tulee selkeä ja helppokäyttöinen. Mitä sujuvammin käyttäjä saa haluamansa toiminnon suoritettua, sitä vähemmän dataa kuluu ja päästöjä syntyy. Saavutettavuuden periaatteet ovat linjassa tämän ajatuksen kanssa, sillä ne vähentävät käyttäjien tekemiä virheitä.

2. Koodaamisen ja ylläpidon kustannukset pienenevät

Sivuston hiilijalanjälki ja uudistusprojektin laajuus pysyvät aisoissa, kun painotat sen keskeisiä toimintoja ja niiden tehokasta suorittamista. Sivuston tehokkuus ei rajoitu vain tekniseen toteutukseen, vaan sitä määritellään jo ulkoasun suunnittelussa. Mitä nopeampi sivusto on, sitä energiatehokkaammin se toimii.

Helposti ymmärrettävää ja muokattavaa koodia on edullista ylläpitää ja jatkokehittää sivuston elinkaaren aikana. Optimoitu koodi vie myös vähemmän tehoja palvelimelta, mikä voi tuoda huomattavia säästöjä hostaukseen. Jos sivuston suorituskyky sakkaa, palvelun ostajan tulisi vaatia digitaalisten palvelujen tuottajaa keventämään koodia palvelimen suorituskyvyn kasvattamisen sijaan.

3. Optimoitu sivusto vastaa tiukentuvan sääntelyn vaatimuksiin

Yritysten liiketoiminnan ympäristö- ja yhteiskuntavaikutusten raportointivastuun laajentuminen on jo nyt kuuma aihe. Vastuullisuusraportoinnilla pyritään tarkastelemaan ja vähentämään kaikkea energiankulutusta.

Tulevaisuudessa raportointivastuu ja ympäristövaikutusten sääntely tiukentuvat ja koskevat myös verkkopalveluja. Yhteiskunnallisten toimijoiden lisäksi läpinäkyvyyttä päästöistä odottavat myös asiakkaat ja potentiaaliset työnhakijat. Vastuullisuuteen liittyviin odotuksiin vastaaminen on tärkeä osa yrityksen mainetta ja brändimielikuvaa.

Näin vastuullisuus toteutuu Unfairin sivustototeutuksissa

Ympäristötietoisen koodin käyttäminen ei tarkoita, että sivuston näyttävyydestä tai ominaisuuksista joutuisi tinkimään. Pikemminkin päinvastoin – huolella suunniteltu ja toteutettu sivusto tarjoaa parhaan käyttäjäkokemuksen ja saavuttaa parhaiten sille asetetut liiketoiminnalliset tavoitteet.

Otamme sivuston tehokkuuden huomioon Unfairilla kaikissa suunnitteluvaiheissa. Huolehdimme, että sivuston koristeellisetkin elementit on toteutettu energiatehokkaasti. Panostamme laadukkaaseen toteutukseen ja harkitsemme, millainen ratkaisu palvelee sivuston käytettävyyttä ja suorituskykyä parhaiten.

Lähde: Janne Kalliola, Exove. Vihreä Koodi. 2022.

Eli…

Laadukkaasti toteutettu sivusto täyttää sille asetetut tavoitteet ja tarjoaa käyttäjäystävällisen kokemuksen kustannustehokkaasti. Kestävä sivustokehitys auttaa huomioimaan yritysten kasvavan yhteiskuntavastuun ja tiukentuvat päästöjen raportointivaatimukset.

Kirjoittaja

Saila Rönkkö

Saila on markkinoinnin moniosaaja, joka innostuu laajoista markkinoinnin kokonaisuuksista, uusien taitojen oppimisesta sekä brittihuumorista.

Lisää aiheesta