Rohkea ilmeuudistus tehostaa myyntiä ja mahdollistaa kansainvälisen kasvun

Unfairin kanssa uusittu brändi-ilme positioi Leguan Liftsin markkinoilla oikealla tavalla ja toi yrityksen suoraan 2020-luvulle. Uusi ilme on yhteneväinen teknologisen edelläkävijyyden kanssa ja viestii laadukkaista ja ammattimaisista tuotteista.

Muutoksen myötä pystymme brändäämään Leguan Liftsin ammattimaisena ja luotettuna yrityksenä. Muutos huomataan, ja pystymme haastamaan isoimmat kilpailijat.

jori mylläri
myynti- ja markkinointijohtaja, leguan lifts

Leguan Lifts on ylöjärveläinen, itsekulkevien henkilönostimien tuotekehitykseen ja valmistukseen keskittynyt yritys sekä osa Avant Tecno -konsernia. Avant on alallaan yksi Euroopan johtavista laitevalmistajista, eikä Suomen mittakaavasta löydy toista vastaavaa toimijaa. Leguanin asiakaskuntaa ovat konevuokraamot, pienurakoitsijat, sähköfirmat ja teollisuus.

Leguan Liftsillä on panostettu viime vuosina vahvasti tuotekehitykseen ja uudistettu radikaalisti tuotevalikoimaa. Uuden sukupolven tuotteissa yhdistyvät modernit ominaisuudet, virtaviivainen teollinen muotoilu ja hillitty värimaailma. Mittavan tuotekehityksen jälkeen Leguanin yritysilme ei enää vastannut teknologista edelläkävijyyttä. Oli aika uudistua.

Innovatiivinen ilme erottuu kilpailijoista ja tehostaa myyntiä

Brändi-ilmeen uusimisessa luova työ yhdistyi liiketoiminnan kehittämisen kanssa. Kaikissa materiaaleissa haluttiin viestiä Leguanin kansainvälisesti johtavan tason tuotekehityksestä uudistuneen tuotevalikoiman lisäksi. ”Hyvä tuote myy itse itsensä -ajattelutapa ei ole tänä päivänä enää riittävä”, toteaa Jori Mylläri, Leguan Liftsin myynti- ja markkinointijohtaja.

Rohkea uudistus oli iso hyppäys ammattimaisempaan visuaaliseen viestintään. Ilmekokonaisuus viestii yrityksen asemasta omassa markkinassaan johtavana henkilönostinvalmistajana. Lopputulos on moderni ja erottuu alan kilpailijoista.

Vaikka ilme on peruselementeiltään yhtenäinen emokonsernin kanssa, elementtien käyttö ja asettelu erottavat brändit toisistaan. Keskeisin osa uudistettua ilmettä on Leguan Liftsin uuden sukupolven nostimien modernia muotoilua ja teknologista edelläkävijyyttä viestivä yritystunnus.

Unfairin toteuttamat, uuden ilmeen mukaiset materiaalit ovat vahva tuki myynnin arjessa. Jatkossa myynti ja kaikki markkinointikanavat puhuvat samaa kieltä.

Asiakassuhde toimii avoimuuden pohjalta

Unfair ja Leguan Lifts aloittivat ilmeuudistuksen ketterällä kick-offilla, jossa käytiin läpi Leguanin kilpailuedut ja muut erottuvuustekijät markkinassa. Yhteisen keskustelun pohjalta Unfair teki kolme ehdotusta visuaalisesta linjasta. Jatkoon valittiin vaihtoehto, joka uudisti visuaalisen ilmeen ja aiemman linjan radikaalisti. Unfair sai visuaalisen ilmeen nopeasti kohdilleen, ja siitä oli helppo jatkaa ilmeen sovellutuksiin.

Projektin aikana Unfair ja Leguan kävivät keskustelua erilaisista vaihtoehdoista samalla puolella pöytää. Liinissä markkinoinnissa markkinointi nähdään strategian mahdollistajana sekä myynnin tukena. Unfairin filosofian mukaisesti halusimme luoda Leguan Liftsin kanssa aidon suhteen, jossa Unfair ja Leguan sparraavat ja haastavat ajatuksia puolin ja toisin.

Ylöjärveltä Amerikan valloitukseen

Unfairin ja Leguanin yhteistyö on jatkuvaa kumppanuutta. Uusi ilme on jalkautettu tuloksekkailla kansainvälisille markkinoille suunnatuilla digikampanjoilla. Kampanjat ovat keskittyneet liidien hankintaan sekä jälleenmyynnin tukemiseen. Lisäksi uusi ilme näkyy uudistetulla verkkosivustolla. Kumppanuuden sisällä Unfair on toteuttanut myös uuden henkilönostimen lanseerauskokonaisuuden, jossa Unfairin tuottama lanseerausvideo viestii henkilönostimen ominaisuuksista ja käyttötarkoituksista. Yhteinen työ jatkuu Pohjois- ja Keski-Euroopan sekä Amerikan markkinoiden valloituksen parissa monikanavaisella ja tavoitehakuisella digimarkkinoinnilla.

Ota yhteyttä

Alkoiko kiinnostaa?

Haluatko, että tuotamme epäreilua kilpailuetua myös sinulle? Pirauta tai laita viestiä!

Taru Kumpulainen

Strategi, COO (founder & COB)

+358 40 080 6379

Lähetä meille viesti:

Lisää aiheesta