Millan visuaalinen suunnittelu tuo asiakkaille lisäarvoa

Unfairin valloittava junior creative Milla on graafisen suunnittelun monitaituri. Milla vakuuttaa asiakkaat asiakaslähtöisellä suunnittelulla ja luovan ongelmanratkaisun taidoillaan.

Reilu vuosi sitten Unfairilla aloittanut Milla työskentelee pääsääntöisesti tuotantograafikkona. Hänen kädenjälkensä on näkynyt niin asiakaslehdissä ja esitteissä kuin messuosastoissa ja erilaisissa mainoksissa. Millalle tuttuja ovat myös yritys- ja kampanjailmeiden suunnittelu sekä infografiikka.

Graafisen suunnittelijan työssä keskeistä on taito hallita ja soveltaa asiakkaan visuaalista ilmettä monipuolisesti eri kanaviin. Tarpeen on myös asiakaslähtöinen lähestymistapa.

– On tärkeää ymmärtää, mitä tehdään, miksi tehdään ja mitkä ovat yhteiset tavoitteet. Se tekee suunnittelusta merkityksellistä. Tykkään auttaa asiakkaitamme ja tuoda lisäarvoa asiakkaan viestiä ja strategiaa tukevalla visuaalisella suunnittelulla. Suunnittelussa kaikilla visuaalisilla ratkaisuilla tulee olla perusteltu syy. Briiffi, jossa kerrotaan toiveet ja tavoitteet työlle, tulee asiakkaalta. Meidän tehtävämme on löytää asiakkaan kanssa yhdessä ratkaisut, jotta päästään onnistuneeseen lopputulokseen.

Haasteiden voittaminen on graafisen suunnittelun ydintä

Millan mukaan suunnittelijan työ on kaiken kaikkiaan luovaa ongelmanratkaisua.

– Graafisena suunnittelijana voi olla haastavaa esimerkiksi viestin visualisoiminen siten, että vastaanottajakin sen ymmärtää. Toisinaan haastetta voi tuoda kaiken halutun informaation ja elementtien yhdistäminen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi tai vaikkapa viesteihin sopivien kuvien löytäminen.

Tarkkasilmäisen Millan vahvuudet suunnittelijana pääsevät oikeuksiinsa printtimateriaalien taitossa.

– Tykkään sommitella visuaalisista elementeistä toimivia kokonaisuuksia. Taittotöissä saa luvan kanssa viilata.

Heittäytymiskykyinen suunnittelija nauttii yhdessä onnistumisesta

Millalla on luovalle alalle paljon näytettävää ja annettavaa. Liini tekeminen on tullut Unfairilla tutuksi jo ensimmäisistä työpäivistä alkaen.

– Pääsin heti aloitettuani mukaan sprinttiin, jossa suunnittelimme asiakkaalle verkkosivuston sekä visuaalisen ilmeen logoineen. Tärkeintä on kokeilla ja tehdä ketterästi yhdessä asiakkaan kanssa eikä jäädä hautomaan ensimmäistä ideaa liikaa. Silloin päästään parhaiten eteenpäin.

Sattuman kautta alan löytänyt Milla opiskeli graafiseksi muotoilijaksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkissa. Opinnot sytyttivät innostuksen uuden oppimiseen ja ammatilliseen kehittymiseen. Milla onkin aina valmis heittäytymään uusiin projekteihin ja nauttii tiimityöstä.

– Unfairilla koen olevani osa yhteisöä, mikä on minulle tärkeä asia töissä. Mukavat ja ammattitaitoiset tiimikaverit jakavat osaamistaan, ja kaikesta voi keskustella avoimesti. Pidän siitä, että asioihin voi saada erilaisia näkökulmia, voi inspiroitua ja oivaltaa. Tuemme, kannustamme ja autamme toinen toisiamme. Nauru on joka päivä herkässä!

Vapaa-ajalla Milla ottaa rennosti ja nauttii hyvästä kahvista, luontopoluilla seikkailusta sekä yhteisestä ajasta siskojen kanssa.

– Ympäröivä maailma tarjoaa innoitusta milloin missäkin – inspiraatio voi tulla vastaan yllättävää reittiä tai keskustelua pitkin.

Eli…

Graafisen suunnittelijan työssä olennaista ovat asiakaslähtöisyys ja luovan ongelmanratkaisun taidot.

Kirjoittaja

Saila Rönkkö

Saila on markkinoinnin moniosaaja, joka innostuu laajoista markkinoinnin kokonaisuuksista, uusien taitojen oppimisesta sekä brittihuumorista.

Lisää aiheesta