Unfair Lean Marketing on Vuoden Työnantaja -finalisti 2019!

Unfair on mukana Vuoden Työnantaja -kilpailussa, jonka voittaja paljastetaan keskiviikkona 15.1.2020. Yritys voi osallistua kilpailuun vain, jos työntekijät ilmoittavat sen mukaan. Ja mehän ilmoitimme! Tässä tekstissä unfairilaiset kertovat, miksi meillä on kiva olla töissä.

Sanonnan mukaan joku voi ”kihistä jännityksestä”, ja se taitaa kuvata osuvasti toimistomme tunnelmia lähipäivinä. Vuoden Työnantaja 2019 -finaali on vain muutaman päivän päässä, joten jännitys on pian huipussaan.

Finaaliin pääsi kymmenen yritystä. Rakennus, jossa voittajan julkistamistilaisuus pidetään, näkyy työpisteeni ikkunasta. Keskiviikkoaamuna Taru, Johanna ja Jonna istuvat siellä, 100 metrin päässä, ja me muut kihisemme omalla toimistollamme.

Tammerkosken Nuorkauppakamari järjestää Vuoden Työnantaja -kilpailua, koska se haluaa nostaa esiin hyviä työnantajia ja heidän käytäntöjään. Voittajan valitsee raati, jolla on apuna kilpailuun osallistuvien yritysten henkilöstökyselyiden vastaukset.

Pyysin kollegoja kertomaan myös tätä kirjoitusta varten, miksi he viihtyvät työssään, ja olen ihan samaa mieltä jokaisen kanssa!

Ensimmäinen Unfairille palkattu työntekijä on Tume, joka ollut täällä töissä lähes viisi vuotta. Pisimmän kokemuksen vuoksi häntä kutsutaan joskus toimiston people & culture -vastaavaksi. Hän pitää huolta Unfairin unfairmaisuudesta.

”Minulle merkitsee paljon se, että kaikki viihtyvät ja tuntevat olonsa sellaiseksi, että he voivat sanoa mielipiteensä ääneen. Toimin henkilöstön äänitorvena ja huolehdin siitä, että avoin ja välittävä kulttuuri säilyy.

Unfairilaisille on tärkeää se, mitä minulle oikeasti kuuluu, ja siihen halutaan vaikuttaa positiivisella tavalla. Unfairilla saa tuen unelmien tavoittelulle sekä työssä että yksityiselämässä. Täällä voi vapaasti puhua unelmistaan, ja ne yritetään parhaan mukaan mahdollistaa. Jos haluaa kehittyä ammatillisesti ja tehdä vaikka täyskäännöksen, siihen pyritään löytämään reitti. Itse tulin töihin copywriteriksi, mutta työnkuva lähti muuttumaan heti ensimmäisinä kuukausina. Sittemmin olen rakentanut urapolkuni omannäköisekseni ja tehnyt asioita, joista olen ollut kiinnostunut.”

Toimistomme uusin tulokas puolestaan on Pauli eli digi- ja viestintätiimien oululainen harjoittelija. Kokemusta on tähän mennessä kasassa 2,5 kuukautta.

”Ennen kuin tulin harjoittelijaksi marraskuun alussa tutkin markkinointitoimistoja Suomen-laajuisesti. Jokin kotisivuilla sai Unfairin erottumaan heti joukosta, ja rekryvideo oli hauska ja sympaattinen. Muutenkin yritys vaikutti siltä, että ammattitaito on korkealla ja meininki hyvä.

En ollut koskaan edes käynyt Tampereella enkä tiennyt, mitä odottaa Unfairilta, mutta sekaan on ollut helppo sujahtaa. Parasta Unfairissa on uniikki, avoin ja moderni ote työkulttuuriin: esimerkkeinä vaikka yksisarvisviikko* ja epähierarkkisuus.”

*Yksisarvisviikko oli työhyvinvoinnin teemaviikko, jota vietimme joulukuussa ensimmäistä kertaa.

Unfairin ensimmäinen AD oli aikoinaan Hanna.

”Olen ollut täällä tasan neljä vuotta, vaikka tuntuu kuin olisin tullut töihin eilen. Vuosien aikana työni on muuttunut, ja nykyään teen konseptisuunnittelua. Unfairin virallisena vastarannankiiskenä arvostan avointa ilmapiiriämme: jokainen saa sanoa oman rehellisen mielipiteensä ilman, että tarvitsee pelätä vastaanottoa.

Olen nähnyt monenlaisia työympäristöjä ja -yhteisöjä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Missään muualla en ole pystynyt vaikuttamaan organisaation tai yrityksen toimintaan niin paljon kuin täällä. Unfairissa pystyy halutessaan vaikuttamaan ihan kaikilla tasoilla, yrityksen strategiasta lähtien. En ole aiemmin kokenut moista, ja siksi Unfair on enemmän kuin työpaikka.”

Juspen titteli oli ensin junior web developer, mutta kokemuksen kartuttua sana junior tippui pois. Juspe on Hannan kanssa aivan samoilla linjoilla.

”Aloitin Unfairilla tekemällä opintoihini liittyneen harjoittelun. Täällä sai vastuuta ja pääsi vaikuttamaan omaan työhönsä heti alusta alkaen. Harjoittelijana näin runsaasti kehittymismahdollisuuksia. Samoista syistä viihdyn Unfairilla edelleen: Vastuuta annetaan, jos sitä haluaa ottaa. Täällä saa vaikuttaa siihen, miten asioita tehdään, koska parempia malleja etsitään koko ajan. Oma-aloitteisuus on syvästi osa Unfairia.

Unfair koostuu pelkästään hyvistä ja omintakeisista tyypeistä. Unfarin yhteisöllisyys ja henki ovat pelkästään vahvistuneet näiden kahden vuoden aikana, jotka olen ollut talossa.”

Unfairin Graafikko Sanna, Office host Jonna ja Copywriter Ilona

Graafisella suunnittelijalla Sannalla tuli juuri vuosi unfairilaisena täyteen. Hän on typografiasta kierroksille menevä työmyyrä.

”Töihin on kiva tulla. Se lähtee mielestäni siitä, että toisia morotetaan. Kaikki tulevat hyvin toimeen, ja auttamisen kulttuuri on hieno. Vaikka tilanne olisi kuinka haastava, siihen saa aina jeesiä, koska meillä on töissä niin pätevää porukkaa. Opin jatkuvasti uusia asioita, mutta kivaa on myös, että pääsen itse jakamaan tietouttani. Lisäksi työntekijöistä välitetään täällä aidosti ja hyvinvointimme huomioidaan ensiluokkaisesti.

Tykkään erityisesti siitä, että täällä tehdään tarkoituksenmukaista duunia. Unfairilla mietitään, mitä asiakas haluaa ja mistä hän hyötyy. Kaikella on selkeä suunta.”

Ilona tuli vuosi sitten vahvistamaan viestintätiimiä. Hän haluaa olla Unfairin avoimen viestinnän sanansaattaja.

”Työhaastattelun jälkeen olin vakuuttunut, että haluan Unfairille töihin, enkä tiedä, viihtyisinkö enää missään muualla. Kokonaisuudessa kaikki asiat vain loksahtelevat paikoilleen. Työ on iso ja tärkeä osa minuutta, ja Unfairissa pääsen toteuttamaan itseäni.

Unfair on milleniaalin unelma, sillä jokaiseen luotetaan ja työn tekeminen on vapaata. Täällä tunnistetaan hirmu hyvin työntekijöiden vahvuudet – mistä he pitävät ja missä ovat hyviä. Työnteko ja rooli rakentuvat sen mukaan, millainen jokainen on. Minä olen avoimen viestinnän tärkeyden puolestapuhuja sekä Unfairilla että asiakkaiden suuntaan.

Unfairilaiset ovat samanhenkisiä, ja he suhtautuvat asioihin intohimoisesti. Työtä tehdään hyvällä draivilla, mutta yhteishenki ei rajaudu vain työntekoon, vaan olemme myös vapaalla yhdessä. Se kertoo paljon tiimistä.”

Näissä tunnelmissa jännitämme porukalla keskiviikon julkistamistilaisuutta. Pidäthän meille peukkuja?

Unfairin asiantuntijoiden hauskimmat ilmeet.

Voit lukea lisää Unfairin työpaikkakulttuurista ja hyviksi kokemistamme käytännöistä tästä blogista pitkin vuotta 2020. Aiemmista kirjoituksista suosittelen lukemaan ainakin, miten kollektiivinen työn imu siivittää menestykseen ja millaisten asioiden summa hyvä yrityskulttuuri on.