Nuorten asialla – Unfairin sosiaalinen vastuu tekoina vuonna 2022

Unfairilla on aina ollut itsestään selvää jakaa omasta tuloksesta hyvää myös ulos päin. Sosiaalinen vastuu on meille työntekijöidemme hyvinvoinnin varmistamisen lisäksi panostusta opin jakamiseen, hyvinvoinnin edistämiseen ja kokemusten mahdollistamiseen.

Ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen vastuu ohjaavat Unfairin toimintaa monella tasolla. Sosiaalinen vastuu korostuu erityisesti henkilöstömme kehittämisessä ja hyvinvoinnissa, joihin panostamme usein eri tavoin. Koska emme elä ekosysteemissämme yksin, teemme tekoja myös muiden hyväksi. Erityisesti nuoret ja heidän hyvinvointinsa ovat lähellä sydäntämme.

Tässä tekstissä kerromme vuoden 2022 toimistamme sosiaalisen vastuun näkökulmasta. Toivottavasti löydät tästä innoitusta löytää myös teidän organisaatiollenne sopivia tapoja panostaa yhteiseen hyvään.

Osaaminen on pääoma, joka on tehty jaettavaksi

Vuonna 2022 tallimme täydennyksenä oli puolen vuoden ajan harjoittelija Juuso Ilmastonmuutoksen osaajat -koulutuksesta. Hän toteutti mm. vastuullisuuskyselyn henkilöstöllemme sekä kevyen vastuullisuussuunnitelman.

Yläkoululainen Ainu pääsi TET-harjoittelunsa aikana tallin arkeen perehtymisen ohella mm. hoitamaan toimistomme somistamista, kehittämään kierrätyspistettä ja huolehtimaan tallin välipalamuonituksesta. Ainun tarmokkuus takasi hänelle myös jatkoon töitä koulun loma-ajoille.

Vuoden 2022 lopussa digitiimissämme aloitti digitaalisen markkinoinnin junior asiantuntijana Tero. Hän löysi talliimme jo aiemmin hankittua osaamista täydentävän koulutuksen kautta. Tavoitteenamme on kouluttaa hänestä alan todellinen asiantuntija.

Urheilulahjakkuuksien tukena

Joka vuosi sponsoroimme yhtä tai useampaa nuorta urheilulupausta. Emme ole lähteneet mukaan jo huippu-urheilun parissa pärjäävien sponsorointiin, vaan antaneet tukemme niille, joiden lähtökohdat eivät ehkä mahdollista kallista harrastusta tai oman lajin parissa jatkamista.

Viime vuonna olimme mahdollistamassa erilaisista taustoista koostuvan nuorten koripallojoukkueen ainutlaatuista turnausmatkaa ennen joukkueen suunniteltua hajoamista. Tästä sekä yleisesti sponsoroinnin merkityksestä nuorten liikuntaharrastuksiin kirjoitimme jo aiemmin blogissamme.

Toivomme myös muiden yritysten löytävän luovia tapoja nuorten urheilun tukemiseen. Parhaimmaksi väyläksi tuen antamiselle olemme itse todenneet joukkueet ja järjestöt, sillä ainakin toistaiseksi yksityishenkilön suora tukeminen on verotusteknisistä ja muista käytännön syistä hankala toteuttaa.

Monipuolista tukea nuorten hyvinvoinnin eteen

Käytämme vuosittain siivun kokonaisbudjetistamme erilaisten hyväntekeväisyyskohteiden ja järjestöjen tukemiseen. Vuonna 2022 tuimme seuraavien järjestöjen toimintaa:

  • Sinuksi ry: Pirkanmaalaisille sateenkaarinuorille suunnattua toimintaa
  • Mieli ry: Tukea nuorten mielenterveyden kehittämiseen
  • Pieni kulkija: Pienten koululaisten näkyvyyttä liikenteessä
  • Lapsellista ry: Puuhapaketteja pitkiä aikoja Taysissa viettäville lapsille ja nuorille
  • Irti Huumeista ry: Tukea elämässä kiinni pysymiseen ja onnelliseen huumeettomaan elämään
  • Joulupuu ry: Tukea eriarvoisessa asemassa olevien lasten ja nuorten tukemiseen 
  • Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry: Tukea vähävaraisten lasten ja nuorten harrastamiseen ja vapaa-ajan elämyksiin

Eli…

Kuulemme mielellämme myös muista paikallisista yhdistyksistä ja järjestöistä, joiden toimintaa voisimme tukea. Meille voi laittaa viestiä osoitteeseen sponsorointi@unfair.fi, niin katsotaan, kuinka ajatusmaailmamme kohtaavat.

Kirjoittaja

Jonna Lipponen

Aurinkoinen viestijä, joka uskoo vahvasti positiivisen asenteen vaikutukseen. Nauttii sanoilla leikkimisestä ja visuaalisesti kauniista asioista.

Lisää aiheesta