Meeko on demokraattisemman webin puolestapuhuja

Web-kehittäjämme Meeko vaalii työssään ihmislähtöisyyttä ja kehittää ammattitaitoaan tiimityön avulla.

Meeko on kerännyt kokemusta web-sivustojen toteuttamisesta ja graafisesta suunnittelusta lukioikäisestä asti. Vuosien varrella sattuma kuljetti hänet Englantiin harjoittelijaksi viestinnän tehtäviin ja kirjapainoon.

Useat roolit web-sivustojen toteuttamisessa ja markkinoinnissa ovat avanneet, millaiset universaalit haasteet tulevat markkinoinnin kentällä usein vastaan. Kokemus on opettanut, että moni pulma ratkaistaan lopulta ihmislähtöisyydellä.

– Projekteissa olen nähnyt, miten kokonaisuus nivoutuu yhteen pienistä paloista. Kun kaikista osa-alueista on olemassa ymmärrystä, kaikissa tilanteissa pystyy aina luovimaan.

Web-sivustojen merkitys kasvaa tulevaisuudessa

Meeko uskoo, että demokratisoituminen on tämän hetken web-kehityksen trendeistä vahvimpia.
Mahdollisuudet oman sivuston perustamiseksi ovat tasavertaistuneet.

– Kun teknologiasta tulee saavutettavampaa, on mahdollista tehdä yhä helpommin rakennettavia ja ylläpidettäviä sivustoja. Yhä useammat pystyvät ottamaan työkalut haltuun tekoälyn, tutoriaalien ja jaetun tiedon avulla. Kun varsinainen tekeminen helpottuu, aikaa vapautuu strategisemmalle kehittämiselle ja käytettävyyden parantamiselle.

Sivustovierailijoiden siirryttyä sosiaalisen median ja mobiilisovellusten käyttäjiksi, verkkosivustojen merkitys on välillä häilynyt. Meekon mukaan henkilökohtaisten sivustojen merkitys hallittuna viestintäkanavana korostuu tulevaisuudessa, sillä omat sivut ovat täysin omassa hallinnassa.

– Palataan siihen, että itsestään ja teoistaan voi kertoa omassa foorumissa. Some ei vastaa enää täysin siihen tarpeeseen. Somealustoihin liittyvät mainehaitat voivat olla hiuskarvan varassa. On tärkeää, että sivusto on rakennettu siten, että viestit ovat kohdallaan ja uskottavuus on ansaittu.

Jatkuva muutos tuo mukanaan toivoa

Web-suunnittelussa ja markkinoissa on tällä hetkellä paljon mahdollisia kehityspolkuja ja isoja muutoksia voi tapahtua hetkenä minä hyvänsä. Toisaalta muutokset tuovat mukanaan toivoa.

– Elämme toista teollistumisen aikaa, jossa tietokoneet ottavat vihdoin sen osan, mikä niille on suunniteltu. Työ tulee muuttamaan muotoaan mielenkiintoisempaan ja ihmisläheisempään suuntaan, koska mekaaninen tekeminen vähenee. Murrosikä on pitkä ja kasvukipuja syntyy, mutta toivoa on havaittavissa.

Unfairilla yhteisöllisyys tukee ammattitaidon kehittymistä

Meeko kiinnostui Unfairin uniikista asenteesta töiden tekemiseen. Hän kokee, että Unfairilla arvostetaan ammattitaitoa. Rohkaiseminen on tärkeä keino osaamisen kehittämisessä yli tiimirajojen.

– Yhteisöllisyys on täällä aivan omaa luokkaansa. Yhteistyö sujuu erittäin hyvin ja koen voivani tehdä niin hyvää työtä kuin pystyn. Tiimityön avulla voin viedä omaa ammattitaitoani pidemmälle. Voin haastaa itseäni ja muita tekemään parempaa työtä.

Meeko on työurallaan sisäistänyt Unfairillakin usein esillä olevan palautumisen tärkeyden. Vapaa-ajallaan hän viettää aikaa erilaisten pelien parissa roolipeleistä tietokone- ja lautapeleihin. Hän harrastaa myös akryyliväreillä maalaamista ja kokeilee mielellään uusia reseptejä keittiössä.

– Tykkään kokeilla kaikkea uutta, mutta usein palaan vanhan tutun Diablon pelaamiseen, jos todella haluan rentoutua.

Eli…

Meeko on tiimityöstä nauttiva web-kehittäjä, joka näkee sivustojen merkityksen kasvavan tulevaisuudessa.

Kirjoittaja

Saila Rönkkö

Saila on markkinoinnin moniosaaja, joka innostuu laajoista markkinoinnin kokonaisuuksista, uusien taitojen oppimisesta sekä brittihuumorista.

Lisää aiheesta