Ville on henkinen jokapaikanhöylä

Vuonna 2018 talliin tulleen Ville Salosen ydinosaamista on WordPress-sivujen kehitys ja rakentaminen. Hommia paiskitaan sujuvasti yhteistyössä niin digimarkkinoijien, visutiimin kuin sisällöntuotannon kanssa.

Uudessa pestissä Ville toimii verkkosivuprojekteissa tulkkina eri tiimien välillä. Miehen taito hahmottaa kokonaisuuksia helpottaa ja sujuvoittaa tehokasta tavoitteeseen pääsyä. Aikaisempi työkokemus eri organisaatioissa ja yrittäjänä on tuonut rutkasti tietoa siitä, mitä kannattaa tehdä ja mitä välttää.

– Verkkosivustolla on aina oltava selkeä funktio. Kaikessa mitä tehdään, on pyrittävä siihen, että tuo asia toteutuu. Lisäksi sivustokehityksessä tärkeitä asioita ovat saavutettavuus, käyttökokemus ja mitattavuus.

Työhistoriansa aikana Ville on ollut monessa mukana. Kokemuksen myötä on tullut ymmärrystä siihen, miten eri asiantuntijat jäsentävät asioita.

– Puhun nykyään esimerkiksi sujuvaa graafikkoa, mies naurahtaa.  

Vastuusta virtaa

Tie Unfairin talliin löytyi mutkan kautta Pariisista. WordPress-yhteisön tapahtumassa Ville tutustui Unfairilla töitä paiskivaan Eelikseen. Reissu toimi myös lähtölaukauksena WordPress-yhteisön toimintaan ruohonjuuritasolla, sillä Ville on yksi kuukausittaisen Tampere WordPress Meetupin järjestäjistä. Unfairilla miestä kiehtoi mahdollisuus päästä rakentamaan sivustopuolta ja kehittämään omaa osaamista yhä edelleen.

– Unfairin yrityskulttuuri vaikutti minulle sopivalta. Koin myös, että minulla olisi työyhteisöön paljon annettavaa. On ollut hienoa päästä lyömään kädet saveen heti kättelyssä. Annettu vastuu tuntuu mukavalta ja toivon, että olen luottamuksen arvoinen, Ville kertoo.

Myös tulevaisuuden mahdollisuudet ja jatkuva uuden oppiminen Unfairilla kiehtovat. Jatkossa Ville haluaisi olla ”henkinen jokapaikanhöylä” ja syventää ymmärrystään siitä, mitä muut tekevät.

Harrastuksesta tuli ammatti

Työkokemuksen lisäksi Ville on kerryttänyt kokemusta myös koulunpenkillä. Takataskusta löytyy luonnontieteiden kandidaatin paperit ja opintoja on käyty koodaamisesta kasvatustieteisiin. Koulutuspuoli kiinnostaa Villeä edelleen, vaikkakin aikaisempi ajatus matematiikan opettajan urasta ei enää houkuttele. Into koodaamiseen syttyi jo 90-luvulla harrastuksena, eikä innostus ota laantuakseen. Tekemällä oppiminen onkin ollut paras tapa syventyä sivustokehityksen saloihin.

– Tämä on sellainen ala, jossa pitää olla koko ajan aallonharjalla, sillä kaikki muuttuu ja päivittyy. Päivät ovat jatkuvaa uuden oppimista ja se kiehtoo.

Vapaa-ajalla Villen aika kuluu muun muassa jalkapallon höntsäilyn ja musiikkiharrastuksen parissa. Laulamista mies ei myönnä harrastavansa edes suihkussa, mutta keräilijäluonteen levykokoelmaan kuuluu yli 2000 äänitettä. Myös tietovisailut kiinnostavat Villeä.

– Erityisesti Trivial Pursuit on lähellä sydäntäni. Haasteita otetaan vastaan!

Eli…

Villen ydinosaamista on WordPress-sivujen kehitys ja rakentaminen. Hommia paiskitaan sujuvasti yhteistyössä niin digimarkkinoijien, visutiimin kuin sisällöntuotannon kanssa.

Kirjoittaja

Jonna Lipponen

Aurinkoinen viestijä, joka uskoo vahvasti positiivisen asenteen vaikutukseen. Nauttii sanoilla leikkimisestä ja visuaalisesti kauniista asioista.

Lisää aiheesta