Emmi on ranskaa rakastava sisältötaituri , joka syttyy strategiasta

Emmi Paajoki on aina ollut tyyppi, joka menee eikä meinaa. Toimiston ihka ensimmäinen työntekijä vetää ansiokkaasti isoja asiakkuuksia ja pulppuaa positiivisuutta.

Alussa oli suo, kuokka ja Jussi – Unfairin tapauksessa Johanna, Taru ja Emmi. Helmikuussa 2015 Emmi aloitti harjoittelussa viestintätoimisto Karma Communicationsilla, kun Taru ja Johanna vasta suunnittelivat Unfairin perustamista.

– Viimeistelin yhteisöviestinnän opintojani Jyväskylän yliopistossa, kun tulin Karmalle hommiin. Silloin teimme pienessä kopissa töitä kolmistaan, Emmi hymyilee. Myöhemmin samana vuonna Unfair sai alkunsa, ja nyt talli on kasvanut jo 15-henkiseksi. Copywriterina työskentelevän Emmin työnkuva on samaan tahtiin laajentunut huimasti.

– Onhan tämä Unfairin tarina ihan mieletön. Olen saanut olla matkustajana ja välillä apukuskinakin hurjassa vauhdissa. Nostan hattua Johannalle ja Tarulle siitä, että heillä oli alusta alkaen selkeä visio ja halu tuoda liini markkinointi tunnetuksi.

Työn merkitys löytyy asiakkaista

Emmi on rautainen sisältöammattilainen, joka tuottaa vikkelästi tekstejä esimerkiksi asiakkaiden nettisivuille, digimainontaan, artikkeleihin ja blogeihin. Ihan perinteinen copyn rooli ei kuitenkaan ole kyseessä, sillä Emmin tontilla on myös isoja kuukausiasiakkuuksia.

– On ollut antoisaa olla mukana rakentamassa hienoille yrityksille markkinointia. Unfairilla olen saanut ammatillisesti kasvaa ihan hirveästi, löytää omia vahvuuksiani ja tutustua eri toimialoihin.

Viestinnän puolella Emmiä vetää puoleensa uutisointicaset. Uutiskärkien hiominen sekä tiedotteen kirjoittaminen ja sen vieminen mediaan ovat Emmin sydäntä lähellä.

– Unfairilla parasta on se, että tämä on strateginen toimisto. Kaikki mitä tehdään, oli se sitten blogi tai uutisointi, lähtee tosi vahvasti asiakkaan vahvuuksista ja asiakkaan markkinoinnin edistämisestä liinillä tavalla. Tämä tuo omalle työlleni ihan uudenlaisen merkityksen, Emmi sanoo.

Disneylandista takaisin Manseen

Kiireisten työpäivien vastapainona Emmi harrastaa liikuntaa niin salilla kuin raikkaassa ulkoilmassakin. Paljasjalkainen tamperelainen kuvaa olevansa ”city-tyyppi, joka rakastaa metsää”.

– Tykkään esimerkiksi marjastaa ja sienestää. Olen aika aktiivinen tyyppi, mutta viime aikoina on vähän tullut myös tällaista mummoilua mukaan, Emmi nauraa.

Lukioaikana Emmiä puri Ranska-kärpänen, ja Disneylandissa 18-kesäisenä työskennellyt nainen haaveilee patongin ja viinin maasta edelleen.

– Joka kerta Ranskaan matkustaessani on olo kuin tulisin toiseen kotiin. Se on tosi inspiroiva paikka, kanditutkinnon ranskan kielestä suorittanut Emmi maalailee.

Toimistolla Emmi tunnetaan hyväntuulisena ja tunnollisena työkaverina, joka nauttii tehdä töitä osana tiimiä.

– Unfairilla pyritään aidosti saamaan jokaisesta tyypistä ne parhaat puolet esille ja kannustetaan onnistumaan. Välillä heitetään syvään päähän, mutta aina saa apua, kun pyytää. Viimeiset kolme vuotta on ollut sen verran kovaa kiitolaukkaa, että olen huomannut, että meidän tallissa mitä tahansa voi tapahtua.

Eli…

Emmi on aina ollut tyyppi, joka menee eikä meinaa. Toimiston ihka ensimmäinen työntekijä vetää ansiokkaasti isoja asiakkuuksia ja pulppuaa positiivisuutta.

Kirjoittaja

Jonna Lipponen

Aurinkoinen viestijä, joka uskoo vahvasti positiivisen asenteen vaikutukseen. Nauttii sanoilla leikkimisestä ja visuaalisesti kauniista asioista.

Lisää aiheesta