Ninna ammentaa inspiraatiota kaikkialta

Ninnan haaveammatti oli lapsena selvä: hänestä piti tulla kirjailija. Äidinkielen tunneilla viihtynyt Ninna nautti esseiden kirjoittamisesta, lukemisesta ja kirjoitti runoja muun muassa SinäMinä-lehteen. Yhä edelleen hän kirjoittaa runoja pöytälaatikkoon ja lukee jopa 100 kirjaa vuodessa, mutta lopulta leipä löytyi toisenlaisten tekstien parista.

Kansainvälisyyttä, kiitos!

Unfairille Ninna tuli helmikuussa 2021 matkassaan hurja määrä osaamista. Tampereella syntynyt ja kasvanut Ninna on nuorempana kiertänyt maailmaa ja kartuttanut työkokemusta laidasta laitaan aina skotlantilaisen pitopalveluyrityksen tarjoilijan hommista laserammuntaan ja levy-yhtiön tiedottajan tehtäviin. Viimeisimmät kannuksensa hän on kuitenkin hankkinut markkinointimaailmasta, sillä alalla ja kirjoittamisen parissa Ninna on työskennellyt jo yli 15 vuotta. Unfair on itseasiassa jo 4. toimisto, jossa Ninna työskentelee.

– Ajauduin tälle tielle aivan sattuman kaupalla. Kun työskentelin myyntipäällikkönä Levillä sijaitsevien alppitalojen parissa, minut pyydettiin mainostoimistoon töihin copywriteriksi. Koen olevani todella onnekas, kun saan tehdä työkseni sitä mistä nautin.

Eikä Ninnan kielellinen lahjakkuus rajoitu vain äidinkieleen. Ninna puhuu sujuvaa englantia, minkä lisäksi hän on opiskellut muun muassa ruotsia, ranskaa, saksaa, espanjaa ja osaapa hän vähän tsekkiäkin. Kielitaito on karttunut paitsi maailmalla matkatessa myös englanninkielistä kauppatieteiden kandin (BBA) tutkintoa suorittaessa.

– Sisälläni on aina elänyt pieni maailmankansalainen. Olen käynyt melkein 30 maassa ja on mukavaa, kun voi tilata ruokansa sekä tervehtiä ja kiittää maassa maan tavalla.

”Koko maailma on muusani”

Unfairin viestinnän asiantuntijana Ninnan päivät kuluvat pääsääntöisesti erilaisten sisältöjen parissa. Näppäimistöltä syntyy asiakkaille kaikenlaisia tekstejä sekä suomeksi että englanniksi, eikä kokenut ammattilainen säikähdä vaikeampiakaan aiheita tai toimialoja. Hänellä on roppakaupalla kokemusta etenkin b2b-kentästä, mutta myös kuluttajapuolelta. Kaiken keskiössä on kuitenkin vahva ymmärrys asiakkaiden toimialoista ja kyky kirjoittaa asiakkaan strategian toteutumista ja myyntiä edistävää tekstiä.

– Innostun yhtä lailla teollisuustiivisteiden toiminnasta kuin vaikkapa styroksirakeen käyttämisestä ensiapulastan täytteenä. Lisäksi haluan oppia lisää UX-kirjoittamisesta sekä hakusanaoptimoinnista ja myös äänibrändäys kiinnostaa – ehkäpä voisin tehdä runoistani lyriikoita, Ninna nauraa ja jatkaa:

– Unfairilla hienoa on se, että pystyn itse priorisoimaan ja rakentamaan päiväni. Jos olen luovalla hulluttelutuulella, voi olla järkevämpää keskittyä johonkin lyhyeen lennokkaaseen tekstiin ja toisinaan taas on kivempi uppoutua johonkin aiheeseen todella syvälle. Koko maailma on minulle muusa ja luovuuden lähde.

Erilaisten ihmisten tapaaminen on rikkautta

Vaikka suurin osa Ninnan päivistä kuluu näppäimistön äärellä, hän nauttii ihmisten kohtaamisesta. Kun unfairilaisilta kysyy, minkälainen Ninna on, häntä kuvataan muun muassa pelottomaksi heittäytyjäksi, positiiviseksi innostujaksi ja iloiseksi sekä puheliaaksi kollegaksi. Ninna löytää varmasti jokaisen kanssa jotain keskusteltavaa.

– Tämän työn rikkaus on se, että pääsee tapaamaan ja haastattelemaan erilaisia ihmisiä. On älyttömän hienoa kuulla erilaisista ammateista ja toimialoista. Se auttaa katsomaan maailmaa eri tavalla, rikastaa elämää ja yleissivistää!

Astangajooga auttaa venymään myös arjessa

Vaikka Ninna on vasta tuore unfairilainen, on hän jo vakuuttunut yrityksen toiminnasta ja kulttuurista. Ninnan mukaan firmassa vallitsee avoin tunnelma, jossa kehitysideat ja huolenaiheet otetaan tosissaan. Myös vapaa-ajan ja työn yhdistäminen onnistuu mukavasti ja hyvä niin, sillä harrastuksia Ninnalla riittää!

Ninna on ahkera kulttuurin kuluttaja ja säännöllisesti neuloosin vallassa. Keskiviikkoisin on päästävä vakkariporukan kanssa tietovisaan ja liikuntaharrastuksista Ninnan sydäntä lähellä ovat astangajooga sekä tuoreimpana juoksu. Mieluiten hän lenkkeilee luonnossa ja poluilla, sillä vanhana partiolaisena hän nauttii retkeilystä ja samoilusta.

– Pyrin siihen, että aina on aikaa pysähtyä ihailemaan vaikkapa kaunista kukkaa tai pilvenhattaraa.

Eli…

Ninnan haaveammatti oli lapsena selvä: hänestä piti tulla kirjailija. Äidinkielen tunneilla viihtynyt Ninna nautti esseiden kirjoittamisesta, lukemisesta ja kirjoitti runoja muun muassa SinäMinä-lehteen.

Kirjoittaja

Jonna Lipponen

Aurinkoinen viestijä, joka uskoo vahvasti positiivisen asenteen vaikutukseen. Nauttii sanoilla leikkimisestä ja visuaalisesti kauniista asioista.

Lisää aiheesta