Maaritin tarkkuus ja hersyvä ilo heijastuvat työhön

Joulukuussa 2020 Unfairin talliin tupsahtanut Maarit on kokenut kuvallisen ilmaisun toteuttaja, joka kiinnostui graafisesta suunnittelusta jo nuorena.

Koululaisena Maarit nautti kuvaamataidon tunneista ja juoksi kesäisin filmikameran kanssa kotikylän lehmien perässä. Lukiossa hän hoksasi, että graafinen suunnittelu on toiveammatti – ja sillä tiellä hän on edelleen. Oulun maaseudulta kotoisin oleva Maarit muutti Tampereelle vuonna 2006 ja Unfairilla hän on työskennellyt joulukuusta 2020 lähtien.

B-to-C-markkinoinnin asiantuntija

Maarit on opiskellut graafista suunnittelua useammassa opinahjossa, viimeisimpänä Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Heti valmistumisen jälkeen Maarit pääsi tositoimiin aloittaessaan harjoittelijana mainostoimistossa.

– Urani kannalta merkittävimmät vuodet olen viettänyt in-house-markkinoinnin parissa. Kuluttajatason brändimarkkinointi on minulla hyvin hallussa. Olen vastannut useista naisten pukeutumiseen ja lemmikkieläinten ruokintaan liittyvistä brändeistä, Maarit kertoo.

Maaritin vahvuus on suurten kokonaisuuksien hallinnassa. Hän osaa valjastaa asiakkaan ilmeen monipuolisesti eri formaatteihin ja medioihin sekä tehdä tarvittaessa rohkeita muutoksia. Tiukalla aikataudulla tehdyt suuret brändiuudistukset ovat myös opettaneet työskentelemään paineen alla – silloin Maarit kokee olevansa parhaimmillaan.

– Nautin siitä, kun saan suuren kokonaisuuden hallittavaksi ja pidettyä langat käsissä. Saan kiksejä järjestelmällisestä projektinhallinnasta. Minulle on tärkeää, että työn laatu on tasaista, kanavasta riippumatta. Olen tyytyväinen, kun olen fysiikan lakien vastaisesti päihittänyt suuren työmäärän, tiukat aikataulut, tehnyt todella hyvää jälkeä ja saanut asiakkaankin tyytyväiseksi.

Maarit vastaa tällä hetkellä kahdesta isosta kuukausiasiakkaastamme yhdessä tiimin kanssa. Hänen käsissään syntyy materiaaleja niin printtinä kuin diginäkin, ja siinä samalla Maarit vastaa laajasta pakkausprosessista.

– Pääsen työssäni hyödyntämään tutuksi tullutta tapaa tehdä markkinointia yrityksen sisästä käsin. Vastuualueeni varmasti kasvaa ajan saatossa, mitä jo odotankin. Olen edellisissä työpaikoissani tottunut vastaamaan yksin useamman brändin visuaalisesta markkinoinnista, joten vastuun jakaminen muiden kanssa on vaatinut hieman totuttelua.

Ookko nää oulusta?

Maarit ja Unfairin Suvi ovat olleet ystäviä jo 15 vuotta. Ensimmäisen kerran tulevat graafikot kohtasivat Kauhajoella opiskellessaan. He ovat kulkeneet urapolkua peräkanaa, ja työskennelleet yhdessä ennenkin. Juuri Suvi vihjasi Maaritille, että Unfairilla tarvitaan apukäsiä. Jo haastattelussa hänelle selvisi, että Unfair on melkoinen kultakimpale työpaikaksi.

– Unfairilla välitetään aidosti työntekijöiden hyvinvoinnista, ja sen huomaa. Yhteishenki on loistava, ja tähän joukkoon on ollut helppo sujahtaa. Ihmiset ovat avoimia ja helposti lähestyttäviä. Vaikka kiire tai työmäärä joskus painaisikin, nauru on siitä huolimatta herkässä. Meillä luotetaan työntekijöihin ja kehitysehdotuksiin tartutaan viipymättä.

Unfairilla Maarit tunnetaan huolellisena ja tarkkana tekijänä, joka rakastaa yksityiskohtien viilaamista – ja nauramista. Tämä ilopilleri onkin parhaimmillaan porukassa, jossa saa olla oma itsensä. Pitkän kokemuksensa siivittämänä Maarit on tuonut sisäisen markkinoinnin osaamistaan myös Unfairin omaan markkinointiin.

– Pistin rattaat pyörimään sosiaalisen mediamme hallinnassa, ja olen tuonut esiin näkemystäni siitä, miten sen toteuttaminen on tehokkainta ja järkevintä. Nautin yhdessä tekemisestä, oli se sitten työprojekti tai vaikka etäkahvitauko. Korona-aikana työkavereiden kanssa päivittäinen rupattelu on tärkeä henkireikä.

Vauhtia työhön tanssista ja frisbeegolfista

Maarit kertoo käyvänsä kiekolla, eli pelaamassa frisbeegolfia. Hän on sinnikkäiden peliseuralaistensa koulimana innostunut lajista säällä kuin säällä, vuodenajasta riippumatta.

– Kun seisoo polviaan myöten hangessa oululaisen vastatuulen vihloessa poskipäitä ja kiekon lentorataa analysoidessa, tuntee elävänsä. Siinä oppii sietämään omaa keskeneräisyyttä ja lukemaan olosuhteita. Sinnikkyys ja kärsivällisyys kasvavat, samoin pohjelihakset, Maarit nauraa.

– Olen myös tanssinut neljä vuotta showtanssia ja hiphoppia. Niin tanssi kuin tuoreimmat harrastukseni vesijumppa ja uinti ovat koronan takia katkolla. Tanssi ja frisbeegolf tuovat onnistumisen tunteita, vedessä olo on puolestaan itsensä hellimistä ja terapiaa. Pidän urheilusta, joka ei tunnu urheilulta. Korona-aika on saanut minut innostumaan kävelylenkeistä ja ostin jopa vastikään sukset.

– Aktiiviselta kuulostavista harrastuksista huolimatta olen myös mukavuudenhaluinen laiskottelija. Ahmin sohvan pohjalla sarjoja ja pelaan mobiilipelejä. Minut voi myös löytää pusikosta ryömimästä puhelin kourassa – täydellinen otos voi piillä missä vaan ja olla kiinni sekunneista. Pääsen kuvatessa kummalliseen flowtilaan enkä huomaa ajan kulua. Rakastan näpertää kuvankäsittelyn parissa, ja harkitsen perustavani Instagram-tilin kukille ja täydellisille pilville.

Eli…

Kokenut kuvallisen ilmaisun toteuttaja Maarit kiinnostui graafisesta suunnittelusta jo nuorena.

Kirjoittaja

Ninna Tuhkio

Puhelias viestinnän asiantuntija, joka ei jää sanattomaksi paperillakaan. Pitkä kokemus niin värikkäistä kuin asiapitoisista teksteistä kaikkiin kanaviin – myös englanniksi. Kulkee ilon kautta uusiin seikkailuihin.

Lisää aiheesta