Strategisten suuntaviivojen kiteytys yritykselle, jonka bisnes on murroksessa

Virve Tuotteet ja Palvelut Oy on uuden edessä. Vuonna 2020 yritys siirtyi osaksi Millog-yhtiöitä, minkä lisäksi yrityksen liiketoiminta on murroksen kynnyksellä.

Unfairilla on kyky kiteyttää hajanaisista ajatuksista toimiva ja tiivis kokonaisuus.

Manu Skyttä, Toimitusjohtaja

Unfairin liini strategiaprosessi kirkasti murroksessa olevan yrityksen suuntaviivat – strategia tehtiin yhdessä henkilöstön kanssa.

Tähän asti yritys on ollut viranomaisverkkoviestintään käytettävien radiopäätelaitteiden markkinajohtaja. Perinteinen 1.0 Virve-verkko tullaan kuitenkin vuosikymmenen loppupuolella lakkauttamaan, minkä seurauksena markkina aukeaa täysin uudelle kilpailulle.

Tulevaisuudessa kriittinen viestintä siirtyy Virve Tuotteiden ja Palveluiden hallitsemasta TETRA-päätelaitteista 5G-laitteisiin ja mobiileihin applikaatioihin, joissa liikkuvat äänen lisäksi myös kuva ja videot. Markkinan murros ja sen ennakointi vaati strategista suunnanmuutosta.

Visio vuoteen 2030

Kun Virve Tuotteet ja Palvelut lähti kirkastamaan strategisia suuntaviivojaan Unfairin liinissä strategiaprosessissa, tärkein tavoite oli saada koko henkilökunta osallistumaan.

Tämä strategia ei tullut ylhäältä alaspäin, vaan henkilöstö pääsi mukaan vaikuttamaan. Silloin sitoutuminen on helpompaa.

Manu Skyttä, toimitusjohtaja

Henkilöstön ääni saatiin esiin heille toimitetussa kyselyssä, minkä lisäksi avoimuus jatkui myös yhteisessä workshopissa. Skyttä uskoo, että ulkopuolisella fasilitaattorilla oli tärkeä rooli keskustelun rikastamisessa.

– Ulkopuoliselle omien näkemyksien kertominen on helpompaa. Jos olisin itse vetänyt keskustelua, se olisi jäänyt suppeammaksi. Henkilöstö olisi jo ennakolta tiennyt, mitä ajatuksia minulla oli strategian suhteen ja mahdollisesti myötäillyt niitä, Skyttä kertoo.

Tehokkaan workshopin aikana etsittiin ja löydettiin vastauksia muun muassa siihen, minne toimiala on menossa, mitkä trendit ja skenaariot ohjaavat yrityksen toimintaa sekä miten ja millä tarjoomalla uusiin asiakkuuksiin päästään kiinni. Avoimen keskustelun myötä strategia sai kaivattuja täsmennyksiä ja yrityksen visio sekä missio taottiin esiin. Samalla sanoitettiin omaa erityisosaamista sekä sitä, mitä visioon ja tavoitteisiin pääseminen vaatii.

Ammattilaisviestinnän asiantuntija

Tiukan rutistuksen jälkeen Virve Tuotteilla ja Palveluilla oli hyppysissään strategia, jonka linjanvedot oli tehty aidosti koko henkilökunnan voimin. Nyt koko henkilökunta seisoo kunnianhimoisen päämäärän takana: tulevaisuudessa Virve Tuotteet ja Palvelut ei ole vain laitemyyjä, vaan se ottaa arvoketjussa harppauksen ylöspäin ja on ennen kaikkea ammattilaisviestinnän asiantuntija.

Sisällöllisesti tästä tuli paljon parempi siihen verrattuna, että olisimme tehneet tämän yksin.

Kriittistä viestintää jo yli sadan vuoden ajan

Virve Tuotteet ja Palvelut myy ja huoltaa kriittiseen ammattilaisviestintään soveltuvia radiopäätelaitteita, älypuhelimia, älypuhelinsovelluksia, vartalokameroita, monikanavareitittimiä sekä ohjelmistoratkaisuja.

Ota yhteyttä

Alkoiko kiinnostaa?

Haluatko, että tuotamme epäreilua kilpailuetua myös sinulle? Pirauta tai laita viestiä!

Psst.. Jos ujostuttaa, voit myös aina lähettää viestin. 🙂