Tuotteistaminen

Kun rakastut asiakkaasi ongelmaan, tiedät, mistä he ovat valmiita maksamaan. Unfairin ketterällä tuotteistamismallilla testaat uusia tuotteita ja palveluja liinisti, ja paketoit ne tehokkaalla sykkeellä helposti myytävään ja ostettavaan muotoon. Kiritämme tarvittaessa myös nykyistä tarjoomaasi entistä kilpailukykyisemmäksi.  

Kävimme läpi asioita, joita en ollut itse tullut edes ajatelleeksi. Saimme Unfairilta teorian ja selkeät perustelut sille, mitä asioita kannattaa tehdä ja miksi. Tämä auttoi meitä saavuttamaan yhteisen ymmärryksen oman porukan sisällä. Meiltä säästyy jatkossa paljon aikaa ja stressiä.”

Pirkko Laitinen
Markkinointijohtaja, Platform of trust

Kehitä tuotteita ja palveluja, jotka erottuvat ja myyvät hyvin

Kun kyseessä on uusi tuote tai palvelu, tavoitteena on minimoida riskit ja kustannukset, kunnes idea on osoittanut elinkelpoisuutensa. Unfairin tuotteistusmallissa kirkastetaan ja sanoitetaan tehokkaalla sykkeellä, mistä uudessa tuotteessa tai palvelussa on kyse, minkä asiakkaan ongelman se ratkaisee paremmin kuin kilpailijat ja mitä se maksaa.

Tuotteistuksen taustalle toteutamme kattavan nykytila-analyysin, jossa yhdistämme yrityksesi kyvykkyydet ja asiakkaidesi tarpeet. Haastattelemme henkilökohtaisesti asiantuntijoitasi, asiakkaitasi sekä tavoiteltujen toimialojen edustajia. Yrityksesi koosta riippuen tilannekuvaa voidaan täydentää myös laadullisella online-kyselyllä.  

Tulosten pohjalta laadimme yhteenvedon syntyneestä asiakasymmärryksestä, kuten asiakkaan tunnistamista ongelmista, potentiaalisista kohderyhmistä, oston motiiveista ja mahdollisista esteistä. Työ jatkuu fasilitoiduissa työpajoissa, joissa kirkastamme yhdessä yrityksesi myynnin, markkinoinnin ja tuotekehityksen kanssa liiketoimintamallin, kilpailuedut ja asiakashyödyt sekä halutun position valituissa segmenteissä.

Lopuksi konseptoimme uuden tuotteen tai palvelun viestinnällisesti ja visuaalisesti helposti myytävään ja ostettavaan muotoon, jotta sitä on helppo koeponnistaa ensimmäisille pilottiasiakkaille.

Olemme apunasi uuden tuotteen brändäyksessä, myynti- ja markkinointimateriaalien toteutuksessa, lanseerauksessa sekä sisäisessä ja ulkoisessa markkinoinnissa.

Näin nopeutamme uusien tuotteiden ja palvelujen tuomista markkinoille

  • Autamme ennakoimaan ja ymmärtämään paremmin asiakkaidesi tarpeita
  • Tunnistamme asiakkaan ongelmat ja arjen kipupisteet
  • Tuomme myynnin, markkinoinnin ja tuotekehityksen samaan pöytään
  • Määrittelemme ostopersoonat ja ostopäätökseen vaikuttavat tekijät
  • Kirkastamme asiakaslupauksen, kilpailuedut ja hyödyt sanoittamalla monimutkaiset asiat yksinkertaisesti
  • Positioimme ja brändäämme uuden tuotteen tai palvelun kilpailijoista erottuvalla tavalla
  • Tuotamme myynnille kompaktin työkalupakin, jolla uutta tuotetta tai palvelua voi heti koeponnistaa pilottiasiakkaille
  • Olemme apuna lanseerauksessa, mediaviestinnässä sekä sisäisessä ja ulkoisessa markkinoinnissa

Unfair Hub