Kuukauden unfairilainen: Näppärä web-kehittäjä rakentaa nettisivut joka lähtöön

Juspe eli Juuso Vuorinen on peloton web-kehittäjä, joka koodaa asiakkaalle vain laatua. Periksiantamaton ja utelias mieli on kehittänyt Juspesta lyhyessä ajassa WordPressin vuorenvarman ammattilaisen.

Juspe on pettämättömällä huumorintajulla varustettu web-tukipilarimme. Työssään Unfairilla WordPress-pohjan taituri tasapainoilee haaveiden, verkkosivujen yksinkertaisen käyttökokemuksen ja joustavan koodipohjan kanssa. Jatkuva haaste motivoi.

– Verkkosivujen päivittämisen tulee olla helppoa asiakkaalle, eli sivuston koodipohjan on oltava laadukasta. Silloin pohjan päälle voi helposti rakentaa uutta ja käyttö on asiakkaalle helppoa. Haluan tarjota asiakkaalle vain parasta. On mahtava tunne, kun tietää ylittäneensä itsensä ja tehneensä hyvää työtä, Juspe sanoo.

Sinnikkyydellä ja uteliaisuudella web-konkariksi

Juspe saapui joulukuussa 2018 Unfairille haastateltavaksi ja vakuutti lahjakkuudellaan porukkamme nopeasti. Mies aloitti työt vain muutama päivä haastattelun jälkeen.

Harjoittelijasta vakituiseksi työntekijäksi siirtynyt Juspe on kehittynyt lyhyessä ajassa kovan luokan WordPress-ammattilaiseksi. Tutkivan luonteen palo oppia uutta ei hevillä sammu.

– Innostun helposti uusista tekniikoista ja jo seuraavassa projektissa testaan niitä. Haluan kehittyä, enkä luovuta ennen kuin saan asiat toimimaan, Juspe kertoo.

Aikanaan myös opinnäytetyön aihe tempaisi Juspen mukanaan. Eräästä artikkelista bongattu fyysinen web poiki menestyksekkään lopputyön, ja mies valmistui tietojenkäsittelijäksi toukokuussa 2019 – paiskien samalla ahkerasti töitä Unfairilla.

– Unfairin tekemisen meininki kannustaa yrittämään. Täällä kukaan ei lyö hanskoja tiskiin tiukan paikan tullen, vaan haasteet kohdataan hyvällä asenteella.

Periksiantamatonta asennetta riittää myös Juspella. Koulun ja työn yhdistäminen ei tuottanut ongelmaa, eikä oppiminen ole sittenkään hiipunut.

– Osaamiseni on paljon syvemmällä tasolla kuin Unfairille tullessani. On hienoa, kuinka jokainen työ täällä vie osaamista eteenpäin.

Koodien kapellimestari

Tie web-kehittäjäksi juontaa juurensa pelien maailmasta. Juspea ovat aina kiinnostaneet tietokonepelit, ja niistä hän povasi jopa tulevaisuuden ammattiaan. Korkeakoulu näytti kuitenkin verkkosivujen kehittämisen olevan se oma juttu.

– Suunnittelin hakeutuvani opiskelemaan tietojenkäsittelyssä pelipuolelle, mutta opintojen edetessä kiinnostuin enemmän web-kehittäjän roolista. Pelit saivat jäädä vapaa-ajalle.

Nokialta kotoisin oleva mies taikoo koodien lisäksi koneella myös musiikkia. Koneelta pulppuaa synkkää, elektronista ambient-musiikkia.

– Olen soittanut rumpuja pienestä pitäen, mutta armeijan ja opiskelujen myötä harrastus jäi vähiin. Tietokoneella istuessani sain kuitenkin idean siirtää musiikkiharrastuksen koneelle, ja siitä se innostus sitten lähti, Juspe hymyilee.