Kuukauden unfairilainen: Luova copywriter tähtää korkealle

Copywriter-Katri on luova kirjoittaja, joka ammentaa monipuolisesta taustastaan näkökulmia myös viestintään. Parasta on, kun joka päivä oppii uutta.

Aurinko paistaa ja kesä on tuloillaan. Se on erittäin hyvä uutinen kaikille kesäihmisille – myös meidän copywriterillemme Katrille.

Oma ala viestinnän parista löytyi monipuolisen polun kautta. Floristiksi opiskellut lentoemäntä on myös kokenut leipuri sekä asiakaspalvelun ammattilainen. Kahvia on kaadettu sekä maan tasalla että kymmenen kilometrin korkeudessa.

– Jokaisesta työpaikasta olen oppinut paljon. Olen tavannut erilaisia ihmisiä ympäri maailman ja koen, että monipuolisista kohtaamisista on ehdottomasti hyötyä viestinnän töissä.

Syntyperäinen tamperelainen löysi Unfairin ensimmäisen kerran samaa alaa opiskelevan opiskelukaverin LinkedInistä kurkatessaan, missä tämä on töissä.

– Hevonen etusivulla ja sivuilta välittyvä tekemisen meininki tekivät heti vaikutuksen. Mietin, että noin kivaan paikkaan haluan itsekin joskus töihin!

Tästä reilu vuosi myöhemmin, syyskuussa 2018, Katri aloitti Unfairilla copywriter-harjoittelijana, ja työsuhde vakinaistettiin pian. Opiskelut Tampereen yliopistossa ovat jatkuneet työn ohessa.

– Puheviestinnän maisteriopinnot ovat lähes valmiit. Parhaillaan kirjoitan töiden ohessa gradua, joka valmistuu myöhemmin tänä vuonna.

Luovaa tekstiä ja monipuolisia asiakkuuksia

Copywriterin päivät koostuvat pääsääntöisesti kirjoittamisesta ja viestinnän suunnittelusta. Lisäksi Katri sparrailee projekteja muiden tiimiläisten ja asiakkaiden kanssa, konseptoi viestintää ja markkinointia laajemmin sekä tekee asiakkaille somepäivityksiä.

Kuten moni muukin Unfairilla, myös Katri kertoo suosikkiprojektiensa kohdistuvan täysin alusta asti toteutettaviin kokonaisuuksiin.

– Se motivoi eniten, kun lähdetään liikkeelle aivan alusta, ja pääsee miettimään asiakkaan kanssa mihin suuntaan viestintää ja markkinointia halutaan viedä.

Katri huomauttaa, että myös monipuolisuus asiakkaiden välillä on innostava tekijä.

– Oma tieto asioista lisääntyy, kun asiakkaita on teollisuudesta pieneen majoitustoimintaan. Vaikka se onkin klisee, niin joka päivä oppii uutta.

Luovasta kirjoituksesta syttyvä Katri on ollut tallissa vasta viime syksystä, mutta oppia on kerennyt tulla paljon. Tärkeimpänä uutena taitona hän pitää strategian aitoa hyödyntämistä.

– Täällä oikeasti mietitään, mitä lisäarvoa toimenpiteistä on asiakkaalle. Ei tehdä asioita, koska niin kuuluu tehdä tai on aina tehty, vaan mietitään aina se näkökulma strategian palvelemiseen.

Keltaiset kellohelmat heiluen Katri lisää, että markkinoinnissa on edelleen paljon eri kerroksia, joita ei ole vielä päässyt möyhäisemään. Hän tähtää viestinnän ammattilaisena selkeästi korkealle.

– Haluan ymmärtää vielä kokonaisvaltaisemmin markkinoinnin ja viestinnän sekä strategian kenttää. Tavoitteeni on oppia hyödyntämään strategiaosaamista vieläkin paremmin sekä kehittyä sparrailijan roolissa.

Puheviestijä palautuu puhumalla

Työn ja opiskelun yhdistäminen on paljon energiaa vaativa yhdistelmä, joka vaatii palautumista ja vastapainoa. Palautumiseen Katrilla on hyvä suositus kaikille: nukkuminen.

Matthew Walkerin Miksi nukumme -kirjan kautta opin ymmärtämään, kuinka paljon henkilökohtaisella unirytmillä on oikeasti väliä.

Puheviestijälle luonnollinen tapa purkaa ajatuksia on puhuen, ja siihen parasta seuraa ovat läheiset ihmiset, joiden kanssa vapaa-aika yleensä kuluukin. Myös luonto on tälle kesäihmiselle tärkeä paikka.

– Kun menee puiden keskelle ilman suorittamista, tai istuu omalle pihalle riippukeinuun kuuntelemaan puiden huminaa kehräävä kissa sylissä, niin kyllä se vaan palauttaa.

Itseään kiltiksi ihmiseksi kuvaava Katri harrastaa talvisin hiihtoa ja nyt kesän tullen uutta luisteluhiihtoa ja maastopyöräilyä yhdistävää lajia, skikkausta. Toisinaan viikonloput kuluvat myös yritystapahtumien juontokeikoilla. Lisäksi Katri on jo viimeiset kahdeksan vuotta tehnyt vapaaehtoistyötä toimien ystävänä kehitysvammaiselle, nuorelle naiselle.

– Haluan kannustaa muitakin vastaavaan työhön. Vapaaehtoistoiminta antaa itselle paljon ja usein kehitysvammaiselle nuorelle on iso juttu päästä tekemään ihan tavallisia asioita, joita kaverukset tekevät.