Kuukauden unfairilainen: Koodien ja tuhansien askelten web-osaaja

Eelis Eskelinen on asiakkaan luotto-koodinikkari, joka selättää kiperimmätkin haasteet rauhallisella luonteellaan ja ongelmanratkaisukyvyllään.

CXO eli Chief Experience Officer – siis unfairilaisittain Eelis. Elokuussa 2017 Unfair vahvistui ensimmäisellä pesunkestävällä koodarilla, kun Eelis Eskelinen kääri hihansa ja alkoi raivata talliimme uutta tonttia teknologiayksikölle.

– Kaksihenkisessä web-tiimissä ylläpidämme ja toteutamme verkkosivustoja. CXO:na teen sekä teknistä toteutusta että verkkosivujen teknistä määrittelyä asiakkaille.

Teknologian päätähuimaavan kehityksen vauhdissa kärsivällinen mieli on kullanarvoinen ominaisuus kenelle tahansa web-osaajalle. Eeliksestä se on tehnyt raudanlujan ammattilaisen.

– Ensimmäiset kaupalliset verkkosivuni toteutin jo vuonna 1998. Puolet työurasta olen toiminut freelancerina ja toisen puolen olen työskennellyt muille.

Unfair houkutteli Pohjois-Karjalasta Manseen

Joensuulainen Eelis ei olisi kotiseudultaan lähtenyt aivan kevyin perustein. Kutsu Tampereelle sai kuitenkin muuttolaatikot täyttymään.

– En minä minnekään muualle olisi Joensuusta lähtenyt hommiin kuin Unfairille. Päätöstä ei hirveän kauan tarvinnut miettiä. Huippuahan täällä työskenteleminen on. Parasta ovat mahtavat tyypit sekä se, että saa olla tiiviisti mukana kehittämässä tätä bisnestä.

Web-tiimin perustaminen ja kehittäminen loi pohjan Eeliksen työlle, mutta työn mahdollisuudet ulottuvat paljon laajemmalle. Eelis nauttii monenkirjavista projekteista ja läheisistä asiakassuhteista. Tamperelaistuneelle miehelle onkin selvää, mitä hän haluaa Unfairin asiakkaille tarjota:

– Strategisen kumppanin. Mitä enemmän tutkimme asiakkaidemme asiakkaita, sitä paremmin pystymme auttamaan asiakkaitamme toteuttamaan juuri heidän bisnekseen sopivat verkkosivut.

Liikunnalla boostia päivään

Kevät on myös web-puolella kiireistä aikaa, kun monet uudet projektit kutkuttavat lähtöviivoilla. Eeliksellä on oma niksinsä välillä hektisenkin työn vastapainoksi: kunnianhimoinen 10 000 askeleen päivittäinen tavoite.

Intohimoiseen kävelijäämme saattaa törmätä niin Näsijärven jäällä kuin Pyynikin maastoissakin.

– Herään aamulla kävelemään puolen tunnin lenkin, ja illalla töistä lähdettäessä tallustelen vielä saman verran. Viime kuussa kertyi keskimäärin 9 000 askelta päivässä, kooditietäjä hymyilee.