Jukka on koodaava rokkimies

Web-kehittäjämme Jukan arjessa yhdistyvät monipuolinen musisointi, tekniset vempaimet ja hyvinvoinnista huolenpito.

Web-tiimimme sai lokakuussa 2020 lisää täydennystä, kun mukaan loikkasi Lahest kotoisin oleva Jukka Nurminen. Taitava rumpali on solahtanut tallin osin etäilevään arkeen helposti, eikä ihme – kaveri on leppoisa ja helposti lähestyttävä ammattilainen!

Jukan matka koodin maailmaan on alkanut jo pienenä.

– Kotona meillä oli aina tietokoneita, joihin sai tutustua täydellä mielenkiinnolla. Teininä aloin tutustumaan enemmän ohjelmointiin ja kuvankäsittelyyn – tykkään ottaa myös valokuvia. Lukioaikaan alkoi bändihommat ja sain yhdistettyä tietokoneet siihenkin.

Kaiken tämän jälkeen alan opiskelu oli vain luonnollinen jatke: AMK-opinnot ohjelmistotekniikan insinööriksi olivat kirsikka kakun päälle uralla koodikonkariksi.

Sprinttaamalla kiinni hommiin

Unfairista Jukka kuuli ensimmäisen kerran jokunen vuosi sitten tiimiimme hypänneeltä ystävältään. Jo tässä vaiheessa heräsi pieni kiinnostus. Kun myös toinen ystävä nappasi paikan tallista ja vahvisti aiemmat positiiviset mielikuvat, näkyi Unfair jo todella potentiaalisena työnantajana. Sopivasti tallissamme tuli tarve uudelle koodarille, ja saimme Jukalta hakemuksen, joka vakuutti meidät välittömästi.

Unfairilla on totuttu siihen, että uusi työntekijä pääsee heti kiinni töihin, jopa loikkaamaan suoraan sinne kuuluisaan syvään päätyyn. Jukalta kiitosta saaneen perehdytyksen lisäksi ensimmäiset työpäivät sisälsivät intensiiviseen web-sprinttiin osallistumisen. Sprintti työkaluna ja liinit toimintatavat olivatkin asioita, joihin Jukka halusi päästä tutustumaan, nämä kun eivät olleet muissa alan toimistossa vastaan tulleita malleja, vaikka ohjelmoijalle tuttuja olivatkin.

– Oli mahtavaa nähdä, kuinka paljon viikossa oikeasti saadaan aikaiseksi. Tuo ensimmäisellä työviikollani sprintin avulla käynnistetty projekti alkaa olla kokonaisuudessaan valmis jo nyt. Asiakkaaltakin on tullut aidosti tyytyväistä palautetta.

Haasteet eivät Jukkaa pelota

Vahvuudekseen Jukka kuvaa kyvyn yhdistää koodiosaamisen taitoon toimia asiakkaiden kanssa. Rauhallisella supliikkimiehellä on taustallaan asiakaspalvelukokemusta, josta on tarttunut nopeaa reagointikykyä asiakkaiden palautteeseen. Jukka ei tosiaan ole stereotyyppinen luolaansa sulkeutuva koodari, vaan hän on koodin kirjoituksen vastapainoksi enemmän kuin mielellään vetämässä projekteja ja aktiivisesti yhteydessä asiakkaiden kanssa.

–  On hyvä, että meillä on tiimissä porukkaa, joka on enemmän kiinni koodissa ja tyyppejä, jotka on mielellään asiakasrajapinnassa.

Jukalla on kova tahtotila oppia jatkuvasti uutta ja kehittyä, mikä on ohjelmoinnin parissa työskennellessä myös välttämätöntä. Hän on valmis oppimaan aina vain vaikeampia taitoja, ja tiimiltäkin on tullut hyvää palautetta siitä, ettei hän pelkää tarttua haasteisiin.

Palautetta hyvin luontaisesti antava Jukka kertoo, että Unfairilla on päässyt oppimaan vielä aiempaakin avoimempaa kommunikointia.

– Se on ollut erityisesti etäaikana hyvin tärkeää, että vaihdetaan ajatuksia projekteista ja mahdollisista ongelmista. Jaetaan tietoa ja katsotaan tilannetta yhdessä. Avoimesti pyytämällä löytyy aina myös apua, mikä on ollut ilo huomata.

Rokkia, rautaa ja luonnossa rentoutumista

Arjen voimanlähdettä kysyttäessä vastaus tulee Jukalta miettimättä.

– Musiikki. Se ja liikunta palauttavat työstä parhaiten ja ovat oman jaksamisen kannalta elintärkeitä. Musat korville ja luontoon kävelylle työpäivän päätteeksi, niin rentoutuu varmasti. Pyrin istumatyön tuhoja välttääkseni pitämään liikunnalla huolen, että pysyn kunnossa vielä viisikymppisenä.

Rumpujen ja kitaran soiton yläasteella aloittanut Jukka soittaa bändinsä kanssa grunge-rockia. Vastapainoksi hän soittaa tunnelmallisempaa, akustista musiikkia. Haaveissa olisi, että oma musiikki tavoittaisi myös yleisöä.

– Olis aivan mahtavaa saada ihan omaa musiikkia esille, ja niin, että joku vielä tykkäisi siitä. Saisi jonkun peilaamaan omia fiiliksiään mun musiikin kautta.

Eli…

Web-kehittäjämme Jukan arjessa yhdistyvät monipuolinen musisointi, tekniset vempaimet ja hyvinvoinnista huolehtiminen.

Kirjoittaja

Jonna Lipponen

Aurinkoinen viestijä, joka uskoo vahvasti positiivisen asenteen vaikutukseen. Nauttii sanoilla leikkimisestä ja visuaalisesti kauniista asioista.

Lisää aiheesta