19/9/2017

Kerralla purkkiin – Bootcamp, joka totisesti boostaa!

Unfair tunnetaan rakkaudestaan liiniin markkinointiin ja vauhdikkaaseen tekemiseen. Tämä kiteytyy suosituilla Bootcampeilla, jossa isoja tuloksia synnytetään jopa yhdessä yössä. ”Työpaikkakouluttajat valmentaen vahvoiksi” -kehityshankkeen työryhmä heittäytyi rohkeasti uuteen tapaan tehdä ja lähti Unfairin kanssa Bootcampille hakemaan toimivaa verkkokonseptia projektin tuloksille.

Yhden yön ihme -bootcampeillä strategia tiivistetään yhteen kuvaan

Unfair tunnetaan rakkaudestaan liiniin markkinointiin ja vauhdikkaaseen tekemiseen. Tämä kiteytyy suosituilla Bootcampeilla, jossa isoja tuloksia synnytetään jopa yhdessä yössä. ”Työpaikkakouluttajat valmentaen vahvoiksi” -kehityshankkeen työryhmä heittäytyi rohkeasti uuteen tapaan tehdä ja lähti Unfairin kanssa Bootcampille hakemaan toimivaa verkkokonseptia projektin tuloksille.

– Tavoitteenamme oli konseptoida sivusto, joka palvelee parhaalla mahdollisella tavalla työpaikkakouluttajia oppisopimuskoulutuksen työnantajayrityksissä. Sivuston tehtävä on tarjota tietoa ja työkaluja opiskelijoiden ohjaamiseen sekä innostaa työpaikkoja ja työpaikkakouluttajia oman osaamisen kehittämiseen, kertoo Omnian projektikoordinaattori Päivi Kalliokoski.

Bootcampilla kymmenhenkinen porukka kokoontui yhdeksi yöksi Vanajanlinnan upean historiallisiin puitteisiin. Työskentely starttasi yhteisellä lounaalla ja töitä tehtiin tiiviisti aina seuraavaan puoleen päivään asti. Tarun ja Johannan valmentaessa porukkaa graafikot työstivät samanaikaisesti sivuston toiminnallisuuksia ja ulkoasua, joka esiteltiin heti seuraavana aamuna.

Liini tekeminen tuottaa valtavan ajansäästön

Asiakkaan odotukset Bootcamppia kohtaan olivat kovat, sillä hanke oli päättymässä ja aikataulu tiukka. Toimiva konsepti piti saada nopeasti kokoon. Samalla haluttiin sitouttaa ja innostaa koko työryhmä uuden verkkopalvelun taakse.

– Bootcamp onnistui yli odotusten. Ihmeellisintä oli se, että Ohjaan.fi -sivuston konsepti ja visuaalinen ilme syntyi paikan päällä, mikä säästi tuhottomasti aikaa ja ylimääräistä viestittelyä. Samalla Bootcamp hitsasi koko työryhmää yhteen. Lopputulos ei ollut vain muutaman vastuuhenkilön juttu, vaan koko ryhmän yhteinen tuotos. Tämä innostaa ja nopeuttaa palvelun käyttöönottoa, mikä on aivan olennaista.

Unfairin toimintatapa tuotti eri koulutuksen järjestäjistä koostuneelle työryhmälle antoisan kosketuksen Lean start up -menetelmien hyödyntämisestä.

– Leanin tekemisen ketteryys vei mukanaan. Menetelmä sopi meille ja saamamme hyvä kokemus kannustaa käyttämään opittua myös muissa yhteyksissä. Opetuspuolella on paljon monimutkaisia prosesseja, joiden kiteyttäminen yksinkertaiseen ja helposti ymmärrettävään muotoon ei ole helppo tehtävä. Unfairilla tähän haasteeseen tartuttiin tosissaan, kiittelee Kalliokoski.

Loppuasiakas kulkee mukana koko matkan

Bootcampilla töitä tehdään tiiviisti asiakkaan tarpeiden kanssa. Onnistuminen edellyttää Unfairin tiimiltä huolellista pohjatyötä sekä perehtymistä asiakkaan maailmaan mm. hastattelemalla henkilökohtaisesti projektin avainhenkilöitä ja loppuasiakkaita.

– Loppuasiakkaan näkökulma pidettiin taidokkaasti esillä koko työskentelyn ajan, mikä näkyy myös lopputuloksessa. Konseptista tuli on asiakkaidemme ja toimintamme näköinen eli juuri sellainen, mitä pitääkin. Palvelu innostaa ja kutsuu hakemaan lisää tietoa, mikä oli yksi tärkeimmistä tavoitteistamme.

Haasta meidät! Kaipaatko konseptointi-apua tai tukea strategian tai myynnin tehostamiseksi? Unfairin Bootcampilta saat juuri tätä ja vielä enemmän. Valmennamme, liinaamme ja kiteytämme niin pienet kuin suuretkin prosessit innostaviksi tuloksiksi ja toimiviksi työkaluiksi.

 

E-BOOKIT

Olemme kirjoittaneet kolme e-bookia toisin tekemisestä ja liinimmästä yrittämisestä. Mukana lukuisien yrittäjien ja toisinajattelijoiden ajatuksia menestymisestä ja tarinoita siitä, mitä Lean-ajattelulla voidaan saada aikaan!

Lataa kirjat maksutta alta: